HRABAR: Bata Živojinović saznao da mu je amputirana noga
Foto: Nemanja Pančić

Legendarni glumac zna svoje pravo stanje

HRABAR: Bata Živojinović saznao da mu je amputirana noga

Pop kultura -

Zadržao vedar duh: Živojinoviću porodica i lekari saopštili da mu je odstranjen deo tela, a on je na to samo slegnuo ramenima

Velimir Bata Živojinović (82) šest dana nakon operacije saznao je da mu je amputiran deo leve noge, do ispod kolena. Kako tvrdi naš izvor iz bolnice KBC Dedinje, on je ovu informaciju mirno prihvatio.Najpoznatiji glumac s naših prostora, koji i dalje leži na intenzivnoj nezi, svestan je da mu je amputacija dela noge spasla život. Upravo zbog toga normalno je reagovao kad su mu lekari u prisustvu supruge Lule i ćerke Jelene to saopštili.- Kad je saznao za nogu, Bata je samo slegnuo ramenima. On je pre operacije pretpostavljao da do toga može da dođe jer je gangrena uzela maha. Celog života je bio vedrog duha, tako da sigurno neće dozvoliti da ga ova situacija slomi. On se bori da preživi - otkriva naš dobro obavešten izvor iz bolnice.Spor oporavakKako dalje saznajemo, Živojinoviću oporavak ide sporije zbog svih zdravstvenih problema koje ima poslednjih deset godina.- Oporavak teče otežano. Nijedan lekar ne može da kaže pacijentu kog je izveo iz operacione sale kad će početi normalno da jede i kad će kući. Prošli su kritični dani nakon anestezije. Bata se sporo budi, sporo komunicira mimikom i blagim pokretima glave, ali najbitnije je da su mu otklonili uzrok trovanja. Gangrena diže temperaturu, „jede“ krvnu sliku, pravi darmar u organizmu i, kad se ona otkloni, onda se sve reguliše i vraća u normalno stanje. Najbitnije je da je ostao živ. Budan je, ali konfuzan. Vraća se u normalu, ne nosi masku i nije više na aparatima - kaže naš izvor.Batina supruga Lula i ćerka Jelena juče su dva sata provele kod njega na intenzivnoj nezi, iako se prethodnih dana nisu zadržavale duže od pola sata. Jelena je na ulazu u bolnicu rekla da će dati izjavu kad završi posetu kod oca, međutim, kad je krenula kući, nije želela ništa da priča.- Danas nemamo komentar - bilo je sve što je rekla Jelena.Svestan situacijePodsetimo, u jučerašnjem broju Kurira glumčev sin Miljko, kog nije video deset godina, rekao je da je Bata na dan operacije bio svestan šta ga čeka i da mu je rekao da će i to pregurati.

Sve vreme uz Batu. Lula i Jelena Živojinović juče nisu htele da daju izjave
Sve vreme uz Batu. Lula i Jelena Živojinović juče nisu htele da daju izjave

DINA: DEDU ĆU POSETITI SLEDEĆE NEDELJEBatina unuka Dina Živojinović u petak je doputovala iz Pariza u Beograd, a dedu će posetiti tek sledeće nedelje. Iako jedva čeka da mu ode u posetu, kaže da čeka pravi trenutak za to.- Nisam videla dedu, odlučili smo da idem tek sledeće nedelje. Ipak je bolje da sačekam da prođe gužva. Bati je bolje iz dana u dan, oporavlja se polako, ali sigurno. Svi smo uz njega, ali isto tako i uz Lulu. Najveća želja mi je samo da ga vidim. On će se sigurno jako obradovati. Počeo je da jede i pije. Znao je da dolazim u Srbiju još pre dve nedelje. Donela sam mu specijalni poklon iz Pariza, a to je Ajfelova kula, da uvek misli na mene i Miljka - izjavila je Batina unuka za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja