ON JE ILI LUD ILI POTPUNI GENIJE: Šta je sve Džoni Dep radio zbog uloga!
Foto: Printskrin

Glumčina!

ON JE ILI LUD ILI POTPUNI GENIJE: Šta je sve Džoni Dep radio zbog uloga!

Pop kultura -

Svi znamo da je Džoni Dep jedan od najboljih glumaca na svetu, njegove uloge su uvek ekstravagantne, po nekima čak i ludačke, ali definitivno su jedinstvene.

Ipak, da bi ostvario tako upečatljive uloge, šta je sve Džoni morao da uradi za njih?1. "Skinuo" je Kita RičardsaLegendarni gitarista Roling Stonsa, Kit Ričards na kraju se i pojavio u filmu "Pirati sa Kariba". Pitate se zašto? Umesto da bude nešto poput "Kapetana Kuke", Dep je svoj lik stvorio prema legendi rokenrola Kit Ričardsu, čoveku koji više leluja nego što hoda. Iako sada mislimo da je Džek Sperou jedan od omiljenih likova 21. veka, sve je to urađeno sa velikim rizikom. Zaista je neverovatno da se Dep izvukao sa tim!

2. Živeo je kao KomančiDžonijeva uloga Tonta u "Usamljenom rendžeru" bila je predmet dosta kontroverzi, jer su mnogi mislili da tu ulogu treba da tumači nego upravo te nacije. I dok je Dep tvrdio da ima Indijanske krvi, za neke to jednostavno nije bilo dovoljno. Dep je tada otišao korak dalje i otišao da živi sa jednim plenemom u Novi Meksiko. Za to vreme, učestvovao je u mnogim svetim ritualima i postao blizak prijatelj sa mnogim članovima plemena, samo kako bi bio najbolji za svoju ulogu.

3. Otišao je kod zubara da stavi pravi zlatni zub!Znao je da će njegova interpretacija Džeka Speroua učiniti Dizni nervoznim, Dep je često umeo da izaziva, znajući da će ga svaki put zamoliti da prestane. U jednom slučaju, želeo je da Džek Sperou ima lažni nos, a producenti su šiznuli. Ali u slučaju Džekovog zlatnog zuba, Dep je znao da će mu reći da zaboravi na ideju, pa je namerno otišao kod zubara i stavio zub tako da Dizni ekipa nije mogla da mu naredi da ga skine!

4. Nosio je pantalone mrtvacaZa film Majkla Mena "Neprijatelj države", koji je opisivao stvarni život gangstera Džona Dilindžera, Dep je prošao kroz pravu istraživačku fazu. Tokom tog procesa, on je bio u muzeju Džona Dilindžera u Indijani, gde je čitao lična pisma ovog gangstera. Ipak činjenice su činjenice, čak i Džoni Dep ne može da isprobava stvari u muzeju, ali je jednom prilikom priznao da je zaista probao Dilindžerove pantalone tokom noći. Što je još više iznenađujuće jeste da su mu savršeno pristajala. Sudbina...

5. Odrekao se trezvenosti posle 2 godineU intervjuu objavljenom 2014. godine, Dep je otkrio da je bio potpuno trezan 2 godine. Iako nikada nije imao mnogo zvaničnih i dokumentovanih problema sa alkoholom i drogom, ekscentrični glumac osetio je da je vreme da se ostavi alkohola. Nažalost, ovo stanje nije moglo da se ozdrži zbog nekih filmova kao što je "Paranoja u Las Vegasu". Ipak posle toga je opet počeo da vodi računa o sebi!

6. Bio je mršav, a izgubio je još kilograma.Nedavno su mediji pisali kritički o izgledu Depa, kako je naduven i debeo, ali je on skoro uvek bio mršav. Bio je željan toga da pobegne od stereotipa lepog glumca, Džoni je tokom 90-ih godina prihvatao bizarne i nekonvencionalne uloge. Do današnjeg dana Edvard Makazić je najvoljeniji i najbizarniji film.

7. Sreo se sa osuđenim narko bosom!Iako je posao filmske zvezde glamurozan, ponekada se i oni nađu u nepredviđenim okolnostima. Dok je istraživao za ulogu u filmu "Blow", film o američkoj kokainskoj industriji 70-ih godina, Dep se nalazio sa dilerima droge kako bi bolje shvatio celu tu industriju. Našao se sa Džordžon Jangom, čovekom koga je "glumio" u filmu i koji je bio odgovoran za 89 odsto svog kokaina koji je ulazio u SAD. On je u to vreme bio u zatvoru, služeći kaznu od 20 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track