ŠEŠELJ TRAŽI SMENU RUKOVODSTVA RTS: Sramota kako su glasali na Evrosongu
Foto: Fonet

ŠEŠELJ TRAŽI SMENU RUKOVODSTVA RTS: Sramota kako su glasali na Evrosongu

Pop kultura -

Lider SRS Vojislav Šešelj kritikovao je danas glasanje Srbije na Evroviziji za ukrajinsku pesmu i predstavnicu, i zatražio smenu kompletnog rukovodstva RTS-a zbog toga.

On je rekao da će zbog nedavno održanog takmičenja Pesma Evrovizije na kojem je pobedila predstavnica Ukrajine, koja je od srpskog stručnog žirija dobila 12 poena, tražiti smenu kompletnog rukovodstva RTS-a.

Šešelj je takođe novinarima rekao da bi među prvim zakonima u parlamentu trebalo da bude novi zakon o RTS-u.

"Ovaj skandal koji se desio sa glasanjem za pesmu Evrovizije predstavlja krajnje upozorenje. Poslednji je momenat da se smeni kompletno rukovodstvo RTS, jer to nije nikakav javni servis, već strana agentura. Krajnje je sramotno glasanje njihove komisije za pesmu ukrajinske autorke, tatarske nacionalnosti", rekao je Šešelj.

Pobednička pesma Evrosonga je izazvala tenzije sa Rusijom jer je pevačica Džamala u pesmi "1944" progovorila o Staljinovoj deportaciji krimskih Tatara.

Zbog toga je pesma interpretirana kao kritika ruske aneksije Krima 2014. godine.

Upravo zbog toga, lider radikala, inače veliki rusofil, zatražio je smenu na RTS. Podsetimo, stručni žiri Srbije je maksimalnih 12 poena dao Ukrajini i pesmi "1944", koju peva Džamala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track