TOMO KURUZOVIĆ: Radmilović me zezao da sam mokrio ispod stola u kafani!

Kafanske priče

TOMO KURUZOVIĆ: Radmilović me zezao da sam mokrio ispod stola u kafani!

Pop kultura -

Zoran me je terao da pijem, ja sam krišom prosipao, a on je pomislio da sam vršio nuždu, priča poznati glumac Tomo Kuruzović.

Glumac, režiser i književnik Tomo Kuruzović više od 80 godina je u pozorištu. Najslađe mu je bilo kad je nakon predstave s kolegama u bifeu vodio duge razgovore. Uspomene za kafanskim stolom često prepričava, posebno one s pokojnim Zoranom Radmilovićem.

- Radmilović je gledao moju predstavu „Petorica pod barjakom“, koju je mnogo voleo, posebno drugi deo, u kojem sam voleo da improvizujem. Jednom sam mu nešto učinio i poželeo je da me časti. Nudio mi je „dva suva“, a ja nisam znao šta to znači. Objasnio mi je da se radi o vinjaku bez vode i mezeta. Spustili smo se u bife i počeli da pijemo - priseća se Tomo i nastavlja:

- Vinjak mi se nikako nije pio, ali Zoran me je terao. Nisam mogao sve da popijem jer nisam baš neki ljubitelj alkohola. Kad god bih uzeo čašicu da nazdravim, piće bih prosipao ispod stola. Kao pio sam, a zapravo nisam. Međutim, Zoran se napio. Kad smo krenuli kući, primetio je da je ispod stola mokro, pa je pred svima rekao: „Ljudi, ovo čudo u životu niste videli. Ovaj pije suve vinjake, a pogledajte koliko se ispišao.“

Ja sam odgovorio: „Zorane, nisam mokrio, nego sam prosuo piće jer mi nije leglo.“ Smejali smo se.M. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track