(KURIR TV) MANDA POČIVA IZMEĐU BATE I GAGE: Milorad Mandić sahranjen uz plač, suze i Nesanicu
Foto: Jelena Rafailović, Fonet

Oproštaj od Mande

(KURIR TV) MANDA POČIVA IZMEĐU BATE I GAGE: Milorad Mandić sahranjen uz plač, suze i Nesanicu

Pop kultura -

Milorad Mandić Manda sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo je počelo u 13.30 u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju.

Posle potresne komemoracije u Narodnom pozorištu, rodbina, prijatelji i kolege stigli su ispred kapele odakle će Mandu ispratiti na večni počinak.

Mandina žena Anja uplakana i neutešna primala je saučešće od glumčevih prijatelja i kolega Srđana Todorovića, Tike Stanića, Voje Brajovića koji su s porodicama došli da se oproste od kolege.

14.20 - Boda Ninković je kao najstariji iz njihove klase oprostio se od Mande.

"Pristao sam da pričam zato što sam ljut, hoću da kažem i ovo i ono, ali nije red zbog ljudi. Svoj život si tako opredelio da svi oko tebe budu dobro. Spreman si bio da na sebe primiš bol da sačuvas druge", rekao je Boda.

"Jutros si mi poslao glas: Sleteo je orao vetruška na prozor. Mirno počeo da klikće kao da sam čuo: Bokice nije ništa strašno, to je samo reč. Znam, Mando, ali ta reč mnogo znači. Milorade, samo mirno reka teče do sledeceg viđenja", oprostio se Boda od svog kolege. Dok su spuštali kovčeg, išla je pesma "Nesanica", dok Novim grobljem odjekuju jauci i jecaji. I muzičari dok sviraju plaču.

Foto Nebojša Mandić
Foto Nebojša Mandić

14.10 - Krenula povorka ka Mandinoj večnoj kući. Krst nosi Mandin sin, uz kovčeg koračaju Bjela, Pele, Koja, Boda, Andrija Milošević, Jeftić, dok Mandinu sluku nosi Aleksandar Radojičić.

14.07 - "Mandu smo svi prisvajali. Na sebe je preuzeo dužnost da ljude čini srećnima. Ne sećam se da se ikada žalio. Imali smo sreću mi iz klase da nas greje dobrim duhom, razmazio nas je. Dao se jako i skroz za decu. Tužno je koliko nismo svesni da vremena nema. Otišao je, a nisno mu rekli koliko je bio voljen. Mandice naš, hvala ti za svaki smeh", pozdravila se od Mande Mirjana Joković.

Foto Nebojša Mandić
Foto Nebojša Mandić

14.02 - Ispred crkve od Mande se oprostila Ivana Dimic.

"Manda je potrošio 110 godina služeći druge. Volela su ga deca i odrasli. Manda je bio glumac velikog dara, plemenitog srca".

13.26 - U crkvi Svetog Nikole počelo je opelo. Vidljiva je bol na licima prisutnih svedoce o tome kakvog smo glumca i čoveka izgubili.

(KURIR TV) MIRNO MORE, KAPETANE: U suzama i jecajući glumci se oprostili od Mande

Neutešni sa komemoracije stigli su Dragan Bjelogrlić, reditelj Karadžić koji je održao potresan govor u Narodnom pozorištu. Stigla je i Lula Živojinović, udovica nedavno preminulog Bate Živojinovića, Dragan Petrović Pele, Katarina Gojković neutešno plače. Na sahranu je stigao i otac Novaka Đokovića, Srđan, i drugi mnogobrojni prijatelji i poštovaoci dela našeg velikana Tika Stanić, Voja Brajović, Branimir Brstina, Branislav Mićunović, Viktor Savić, Dragan Vujić Vujke, Lena Bogdanović…

Foto Jelena Rafailović
Foto Jelena Rafailović

J.R/M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track