Dotakla je samo dno života, svi su je otpisali: Evo šta je danas sa skandaloznom pevačicom
Foto: Profimedia

Slava je promenila

Dotakla je samo dno života, svi su je otpisali: Evo šta je danas sa skandaloznom pevačicom

Pop kultura -

Jedna jedina Britni Spirs! Nema ko je nije obožavao i ko je sada ne voli. Pogotovu što je uspela da se digne sa samog dna u kojem je bila zbog emotivne nestabilnosti.

Britni Spirs je rođena i odrasla u Kentvudu u saveznoj državi Luizijana od majke Lin, učiteljice u osnovnoj školi i oca Džejmija, građevinskog konstruktora. Svoj proboj na muzičku scenu pokušala je već u osmoj godini života kada se prijavila na audiciju za šou “Mickey Mouse Club”. Međutim, nije prošla audiciju jer su se producenti složili da je premlada za javni nastup. Zahvaljujući jednom od producenata koji je bio oduševljen njom, Britni je dobila agenta u Njujorku. Zahvaljujući tome, ona je sa majkom i mlađom sestrom živela na Menhetnu gde je nekoliko meseci pohađala Professional Performing Arts School.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Uskoro su došli i prvi uspesi - 1991. godine glumi u mjuziklu Ruthless, koji je baziran na filmu strave i užasa iz 1956. godine The Bad Seed. Sa 11 godina ponovo je otišla na audiciju Mickey Mouse Club-a i prošla je. Stoga je 1993. i 1994. godine živela u Orlandu (Florida), gde je emisija snimana. Tada je boravila u paviljonu u kojem je boravila cela ekipa, a pored nje u emisiji su nastupala dva buduća člana grupe En Sink i Keri Rusel, buduća zvezda serijala Felicity. Tu se upoznala i sa pevačem Džastinom Timberlejkom, sa kojim je bila u vezi više godina.

Foto AP
Foto AP

Nakon završetka snimanja Mickey Mouse Club-a, Britni se upisala u srednju školu u rodnoj Luizijani. Pošto se strast prema muzičkoj sceni nije smirila, ona u svojoj 15 godini odlazi u Njujork na razgovor sa čelnicima muzičke kuće Džajv Rekords. Sa njima je potpisala ugovor i naredne dve godine snimala je njen debi album sa producentima Erikom Fosterom (koji je radio sa Vitni Hjuston) i Maks Martinom. Ostalo što se tiče karijere i sami znate... Godinama je bila u samom vrhu muzičkih top lista, a zarađivala je milione i milione...

Ipak, ono što je izazvalo najveću kontroverzu što se tiče Britni je njen buran privatan život.

Foto Profmedia
Foto Profmedia

Britni je sa plesačem Kevin Federlajnom 14. Septembra 2005. godine dobila prvo dete Šona Prestona. Od tada je problematična strana slavne pevačice lagano počela da izlazi na videlo. Prvo je snimljena kako vozi auto sa tada malenim Šonom u krilu, a ne na zadnjem sedištu. U maju naredne godine je objavila da je ponovo trudna. Tada je napustila Kabalu i rekla da je dete njena jedina religija.

Potom se slikala gola za “Harpers bazar”. U tom period mediji su već uveliko počeli da objavljuju da je slavna pevačica zagazila u alkohol i narkomaniju, a i njeni problem sa Federjanom su punili medije. Idol mladih je lagano počela da dobija etiketu “psihički nestabilne osobe”.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

U novembru 2006. godine Spirs je podnela zahtev za razvod braka i tražila je starateljstvo za oba sina. U tom periodu otišla je na rehabilitaciju u centar za odvikavanje od droge i alkohola u Antigvu. Čim se vratila u Los Anđeles, Britni je otišla u jedan lokalni frizerski salon i vidno neuravnotežena obrijala sebi glavu na ćelavo. Nakon tog nervnog sloma, Britni je opet otišla na lečenje i ostala mesec dana. Kada je izašla, brakorazvodna parnica je bila konačno gotova, a starateljstvo nad decom dobili su i ona i Federlajn.

Tada je pokušala da se vrati na scenu, ali nije imala baš mnogo uspeha. A i u tom periodu je započela vezu sa paparaco fotografom koji ju je “progonio” sa mnogim drugim fotografima. On se zvao Adnan Galib, a svi su bili protiv te veze jer su smatrali da on samo iskorišćava slavnu pevačicu.

Ubrzo je napravila nov ispad. Početkom 2008. godine, Britni je odbila da vrati decu Kevinu, a on je zbog toga morao da pozove policiju. Spirs je ponovo završila na lečenju, a deca su pripala Federlajnu. Tada su mediji nagađali o kojoj dijagnozi se radi u slučaju slavne pevačice, ali je sve ostalo samo na pretpostavkama.

Posle izlaska iz bolnice, Britni se pojavila u seriji “Kako sam upoznao tvoju majku”. To je bio njen mali povratak. U julu 2008. Godine, uspela je da se dogovori sa Kevinom i ponovo je mogla da viđa decu.

Za nju je od tada krenulo novo poglavnje u životu. Pojavila se na MTV dodeli nagrada sa pesmom “Piece of Me”, potom sa albumom “Womanizer”, sa kojim je uspela da se vrati na top liste...

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track