SPREMAČICA IZ BUHE OPLELA: Razočarana sam, izdali ste Mandu
Foto: Marina Lopičić

O kolegama Milorada Mandića

SPREMAČICA IZ BUHE OPLELA: Razočarana sam, izdali ste Mandu

Pop kultura -

Glumčeva prijateljica Persa Veljović ogorčena što niko iz kolektiva nije došao na Novo groblje na pomen bivšem upravniku pozorišta „Boško Buha“

Milorad Mandić Manda iznenada nas je napustio pre 40 dana, ali je nastavio da živi u sećanjima svoje porodice i kolega, koji još ne mogu da veruju da ga nema.

Supruga Anastasija ni posle više od mesec dana iznenadne smrti supruga na sceni ne može da sakrije tugu, ali je obećala sebi da će ga se sećati po onome što joj je pružio i ostavio. Na pomenu se držala dostojanstveno i pustila tek pokoju suzu.

Mnoge kolege su došle da mu zapale sveću, ali ne i oni iz pozorišta, za koje se do kraja borio. Mandina prijateljica i čistačica Persa Veljović, na pomenu koji se juče održao na Novom groblju, održala je kratak govor i priznala da je ogorčena na kolektiv pozorišta „Boško Buha“ jer su već zaboravili na Mandu.

- Nikada me nije odvajao od ostalih, uvek me je cenio. Kada sam čula vest da je preminuo, nisam danima mogla da dođem sebi. Bio je to jedan plemenit čovek, koji nas je jako rano napustio i ostavio četvoro nezbrinute dece. Njegovu porodicu nećemo zaboraviti, bićemo uvek uz njih, ti si nas zadužio.

Kolektiv ga je izdao, i to me mnogo boli, nisu smeli da ga napuste, on je živeo za njih i za „Boška Buha“. Sve što je u mojoj moći ja ću uraditi da se pozorište završi, on je dao život za to, i to mu je najveća želja. Nisam tamo ušla 40 dana, niti znam kada ću otići, razočarana sam u ljude, ogorčena na kolektiv.

Osim Nenada Nenadovića, Vesne Grbić, šminkerke, i mene, niko iz „Buhe“ nije došao. Makar su na ovaj tužni dan mogli da se udostoje i okupe se, on je nas uvek okupljao i želeo da budemo svi za jednog, jedan za sve - rekla je Persa.

Neutešni... Radoš Bajić, Anja Mandić i Dragan Bjelogrlić
Neutešni... Radoš Bajić, Anja Mandić i Dragan Bjelogrlić

Novi upravnik pozorišta „Boško Buha“ Igor Bojović kaže da Manda nije zaboravljen.- Mi ćemo praviti pomenu kao Mandina esnafska porodica bez pompe i novinara. Odlučili smo da bez pritiska javnosti obeležimo 40 dana od njegovog odlaska u dogovoru s porodicom - rekao je Bojović.

Muk u Aleji velikana... Porodica i prijatelji pokojnog glumca na pomenu
Muk u Aleji velikana... Porodica i prijatelji pokojnog glumca na pomenu

MIRA BANJAC ZA KURIR Govorila sam mu: Mando, uspori malo

SMRT MILORADA MANDIĆA MANDE Brat Nenad: Hvala ti, matori, za prvu pljugu i starke!

SRCE GA IZDALO: Manda pao pred sina, pa izdahnuo!

MANDA JE UMRO NA SCENI: U publici je bila osoba koja je odmah poletela ka njemu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja