IGRA HAMLETA SA 90 GODINA: Vlasta Velisavljević ulazi u Ginisovu knjigu rekorda
Foto: Stefan Jokić

O njemu će učiti šekspirolozi širom sveta

IGRA HAMLETA SA 90 GODINA: Vlasta Velisavljević ulazi u Ginisovu knjigu rekorda

Pop kultura -

Legenda glumišta na jesen će igrati Hamleta, što nijedan glumac u svetu nije uradio u tim godinama

Vlasta Velisavljević, koji je pre nekoliko dana proslavio 90. rođendan, mogao bi da uđe Ginisovu knjigu rekorda. Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta na scenu svog matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta zaigraće Šekspirovog „Hamleta“, što nijedan glumac nije uradio u tim godinama. On se tokom nedavne posete Kuriru i pohvalio da će igrati Hamleta, bivšeg danskog kralja, koji je otac Hamletu mlađem, koga tumači Nebojša Glogovac.

- Meni je to već četvrti „Hamlet“ po redu. Sve sam igrao u tom komadu, a sad tumačim Hamleta, oca i duha. Reditelj Aleksandar Popoviski se odlučio da uradi novo, slobodnije tumačenje Šekspira. Igrao sam u „Hamletu“u kojem je glumio Zoran Radmilović i u onom koji je režirao Steva Žigon, tada su igrali Tasa Uzunović i Stevo. Sada igra Glogovac, trudim se da mu budem prijatelj, mada je velika generacijska razlika - rekao je Vlasta.Da bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda, mora da odigra komad sredinom jeseni pred komisijom, kad je najavljena premijera.- Radim kao što vidite, mogu ja to još uvek! Hvala vam na ovome, bilo je baš iznenađenje za mene, ja sam prijatelj novinarstva - rekao nam je glumac kad smo zajedno slavili njegov rođendan.Dva Hamleta Nebojša i Vlasta već igraju zajedno u drami „Sumnjivo lice“. Glogovac ima posebno objašnjenje što publika voli njegovog starijeg kolegu.- Vlasta, i kad ga zovu da glumi, on igra šta hoće. Zato je uvek prilika da se iskaže. U pozorištu je vriska na Vlastu. Čovek kaže tri rečenice i dobije ogroman aplauz - objasnio je Glogovac.

Bolna istinaZBOG RISTIĆA NISAM VEĆ REKORDERVlasta je već pre nekoliko godina trebalo da bude zlatnim slovima upisan u čuvenu knjigu. U istoriji pozorišta ne postoji predstava koja se igra 43 godine kao što je „Buba u uhu“.- Krivo mi je što nismo prijavljeni da uđemo u Ginisovu knjigu rekorda. To mi je najveća tajna - kako niko da se seti u JDP da nas prijavi?! Mora da je zbog Ljubiše Ristića, koji jedno vreme nije bio poželjan - objašnjavao je pre neku godinu Vlasta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track