(VIDEO) LEGENDARNE REPLIKE KRALJICE KOMEDIJE: Kad Seka Sablić vikne, ceo svet zaćuti
Foto: Printskrin

Ne prestajeda zasmejava

(VIDEO) LEGENDARNE REPLIKE KRALJICE KOMEDIJE: Kad Seka Sablić vikne, ceo svet zaćuti

Pop kultura -

Seka Sablić važi za najveću domaću komičarku, a često joj i tepaju "kraljica komedije". Karijeru je započela još pre 50 godina, a zbog svoje posebne harizme je i te kako cenjena i omiljena.

"Ja se radujem kada zasmejavam druge, srećna sam zbog toga i trudim se uvek da budem duhovita, čak i u drami. Sa druge strane, mislim da je vreme komedije i treba je poštovati, igrati, da uživaju i glumci podjednako kao i publika. Gledaoci danas to traže i treba im to pružiti", rekla je jednom prilikom Seka.

"Kraljica komedije" je najpoznatija po ulogama u filmovima "Burduš", "Tesna koža 3", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula i njegove žene", "Sekula se opet ženi"... Svoje komičarsko umeće je znatno pokazala kao drugarica Seka u TV seriji "Bolji život", kao sekretarica Marijana u "Srećnim ljudima". Ali, prema rečima mnogih, ipak je u seriji "Ljubav, navika, panika" briljirala.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Serija "Ljubav, navika, panika" je serija horističkog karaktera koju je predvodila Seka. Mnogima je ostala u lepom sećanju, a fanovi su složni kada je u pitanju omiljeni lik. Seka je maestralno iznela ulogu prsihologa Vere Milićević, a njene metode bile su sve samo ne pedagoške.

Svoj neverovatan talenat je istakla u mnogim serijama...

... ali i reklamama.

A, ko pronađe Seku na ovom snimku iz mjuzikla "Kosa" iz 1969. godine, dobija pet bambija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track