PREMIJERA: Kusturica i Monika rasplakali Veneciju
Foto: Marina Lopičić

Ovacije publike i mnogo emocija za novi film Emira Kusturice

PREMIJERA: Kusturica i Monika rasplakali Veneciju

Pop kultura -

Na mlečnom putu Slavni reditelj sinoć se prošetao crvenim tepihom sa Belučijevom i Mićalovićevom, koje su izazvale oduševljenje

U glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Veneciji sinoć je svetsku premijeru imao film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“.Publika je bila oduševljena najnovijim ostvarenjem srpskog filmskog maga, a ovacije i aplauz posle projekcije trajali su više od 15 minuta! Koliko jak sadržaj nosi Kustin film govori i činjenica da su mnogi u sali zaplakali, a emocije nije mogao da sakrije ni slavni režiser, koji je i sam zaplakao pred zadovoljnom „rajom“, koja mu je tapšala.Pre premijere proslavljeni reditelj se kao prava zvezda prošetao crvenim tepihom, ležerno obučen u crnu pamučnu majicu rok benda iz Meksika, a čak je zapalio i tompus. Na ulazu su ga već čekale Monika Beluči i Sloboda Mićalović Ćetković.

Dve heroine

- Imam dve heroine u filmu. Nikad dosad nisam imao takav konflikt. Proces snimanja bio je komplikovan, ali smo radili kao na stvaranju nekog romana. Kad ljudi godinama pišu knjige, zašto ja ne bih snimao tako dugo. Rekao sam: „Krenimo na putovanje.“ Bio sam fokusiran samo na film - objasnio je Kusturica.On je razrešio dilemu što se u podeli našla i proslavljena italijanska glumica i Bondova devojka.- Zašto Monika Beluči? Zato što je Italijanka. Volim da radim s Italijanima. Sloboda i Monika su dale sve od sebe u svakom smislu. Kod Monike sam hteo da izazovem ono što dosad kod nje kao glumice nisam video. Plakala je i pevala - rekao je reditelj.Fikcija i realizamDrama „Na mlečnom putu“ nije bazirana na istinitom događaju.- Moj film nije realan. Fikcija je i plod mašte, ali opet se primiče realizmu - kaže reditelj.Sloboda Mićalović kaže da je oduvek sanjala da će doputovati u Veneciju kao učesnik čuvenog festivala.- Za mene je ovo privilegija. Oduvek sam želela da radim s Kusturicom. Ostvario mi se san - rekla je Mićalovićeva na tečnom engleskom jeziku.

I Monika ima samo reči hvale za našeg Emira.- Naučila sam mnogo od Kusturice, on je iz divne zemlja koja se mnogo napatila u ratu - rekla je Belučijeva.

Oduševila ulogom MileneSLOBODI SE SMEŠI SVETSKA KARIJERAI Slobodi Mićalović se smeši priznanje za epizodnu ulogu. Kritičari i novinari su oduševljeni na koji način je iznela ulogu Milene. O našoj glumici se raspituju mnogi producenti i reditelji, tako da joj se posle saradnje s Kustom otvaraju vrata Holivuda i čeka je karijera u Italiji.

Dodik u VenecijiPREDSEDNIK RS PODRŽAO KUSTUMeđu onima koji su sinoć prisustvovali premijeri novog filma Emira Kusturice u Veneciji našao se i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, koji nije krio oduševljenje Kustinim ostvarenjem. Dodik je s Kustom pre premijere sedeo u hotelu „Ekscelzior“ i ispijao piće, a njima je društvo pravila Kusturičina ćerka Dunja. Visoki gost i režiser iskoristili su priliku i da se slikaju, a sve je proteklo u odličnom raspoloženju.

Glumice nisu sujetneZAIGRALE UŽIČKO KOLOMonika Beluči nije se odvajala od Slobode Mićalović, a u jednom trenutku delovalo je kao da su zaigrale kolo. Sloboda je uzela Moniku za ruke kako bi je sklonila od foto-reportera, što je izgledalo kao da su oplele jedno užičko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track