SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA: Mašinovođe su smešna priča o smrti i nevinim ubicama
Foto: Dragana Udovičić

Premijera filma

SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA: Mašinovođe su smešna priča o smrti i nevinim ubicama

Pop kultura -

Laza i ja smo iz porodice železničara. Meni je deda bio mašinovođa, a njemu otac železničar, tako da smo sebe smatrali emocionalno kompetentnim i nadležnim da snimimo ovaj film, otkriva reditelj

Film Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“ beogradska publika će premijerno pogledati večeras u Sava centru.

- Svaki mašinovođa tokom svoje profesionalne karijere ubije između 20 i 30 ljudi. Žrtve su uglavnom samoubice, nepažljivi ili pijani ljudi.

Činjenica da voz ne može da se zaustavi najmanje 700 metara nakon što je kočnica aktivirana oslobađa mašinovođe svake odgovornosti, ali oni ipak s tim moraju da žive - otkriva nam reditelj i scenarista i ističe da su on i Lazar Ristovski imali posebne razloge da snime ovaj film:

Miloš Radović
Miloš Radović

- Laza i ja smo iz porodice železničara. Meni je deda bio mašinovođa, a njemu otac železničar, tako da smo sebe smatrali emocionalno kompetentnim i nadležnim da snimimo ovaj film. On je, pre svega, priča o ljubavi jednog ostarelog mašinovođe i njegovog usvojenog sina. Tema je teška i surova, pa sam se trudio da film ne bude previše crn, a ni da ode u komediju. Ovo je smešan film o smrti i kako je preživeti.M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track