(VIDEO) HOLIVUDSKO DETINJSTVO: Kao klinci su bili preslatki, a danas se raspadaju
Foto: Youtube Printscreen

Prop'o

(VIDEO) HOLIVUDSKO DETINJSTVO: Kao klinci su bili preslatki, a danas se raspadaju

Pop kultura -

Glumački uspeh u mladosti većini dečjih zvezda doneo je samo probleme: eksperimentisanje sa drogama, neuredan život, što je ostavilo traga i na izgledu.

Odrastanje u šoubiznisu je najgora stvar koja se može dogoditi detetu, zaključak je koji se nameće posle analize života brojnih dečjih zvezda. Oni su do slave došli prebrzo, premladi da bi se s njom mogli nositi. Uskoro su zarađivali više od svojih roditelja, koji su time gubili autoritet i davali im preveliku slobodu.

Izloženost nemoralnom ponašanju, ilegalnim supstancama i nedostatku usmerenja definitivno nisu pogodni za oblikovanje ličnosti koja je tek nastaje, a na tom putu su se mnogi od njih i pogubili. Najčešća posledica su problemi sa zavisnošću, zbog kojih su od predoziranja umrle brojne dečje zvezde.

Drugi velik problem je i odrastanje pod strogim holivudskim kriterijumima lepote, što donosi iskrivljenu sliku o sebi i očekivanja. Psiholozi objašnjavaju kako su zavisnost od plastičnih operacija, ali i opasni poremećaji ishrane poput anoreksije i bulimije, logičan rezultat.

(24sata/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track