Od Bobe Popadića do Eksera, Kalče... : Momci koje smo obožavali jer ih je igrao Dragan Bjelogrlić
Foto: Vladimir Šporčić

Sve njih zavoleli smo zbog njega

Od Bobe Popadića do Eksera, Kalče... : Momci koje smo obožavali jer ih je igrao Dragan Bjelogrlić

Pop kultura -

Poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić nema kome se nije uvukao pod kožu, godinama tumačeći uloge koje su svakako pronašle posebno mesto u našim srcima. Neke od njih ostavile su poseban, neizbrisiv trag, te ih i u svakodnevnim situacijama rado citiramo...

Slobodan Boba Popadić, "Bolji život"

Večina je na samo pominjanje serije "Bolji život" u sebi nastavila da pevuši:"... da ga zgrabim poput tigra, život nije dečija igra..." Uz Dragana Bjelogrlića, glavne uloge u seriji igrali su Marko Nikolić (Giga), Svetlana Bojković (Ema), Boris Komnenić (Guza) i Lidija Vukićević (Viki).

Mnogi smatraju da je Bjeli uloga Bobe bila samo odskočna daska u glumačkoj karijeri, jer ga je tada zasigurno upoznala čitava Jugoslavija, a serija se reprizirala taman toliko puta da su mnogi i kasnije upoznali šarmera Bobu, i ludo ga zavoleli.

Milan, "Lepa sela lepo gore"

"Lepa sela lepo gore" smatra se modernim klasikom srpske kinematografije. Osim u glumačkoj, Dragan Bjelogrlić našao se i na listi producenata za ovaj film. U sceni u kojoj glumi sa legendarnima i nikada zaboravljenima, Batom Živojinovićem i Mandom, mučan san u kojem je ponavljao: "Ciciban" ... a na javi dobio odgovor "Gde ste vi to ratovali, u Diznilendu" i danas mnogima zaustavlja krv u žilama.

Aleksandar Vrancov Ekser, "Vratiće se rode"

Serija na čijoj se takođe i glumačkoj i producentskoj listi našao slavni Dragan Bjelogrlić. Svakog petka sve do juna 2008. godine svi su pomno pratili tok događaja. "vratiće se rode" dobila je i nastavak, film "Rode u magli", zbog ogromne popularnosti.

Najviše su se prepričavale dogodovštine koje su se odvijale između Eksera (Dragan Bjelogrlić) i Predraga Švabića Švabe (Nikola Đuričko), posebno mahanje rukom baka Ruži (Mira Banjac) u znak izvinjenja, jer su mnogo psovali.Meni zvoni mobilni? Šta će to da bude", se u svakodnevnim situacijama rado citira.

Kalča, "Ivkova slava"

Film iz 2005. godine, u režiji Zdravka Šotre po romanu Stevana Sremca. Niški domaćin, Ivko malo nakon uspostavljanja železničke linije Beograd - Niš, odlučio je da proslavi Đurđevdan. Međutim, morao je da se obrati autoritetima ne bi li goste na kraju izbacio iz dvorišta. Ali gosti su tu gde su, i samo je bitno da se slavi!

"Popij s čoveci" vremenom postao je citat za poziv na piće među bliskim prijateljima, kad se nešto lepo proslavlja. Anketa: Koja je od mnogobrojnih uloga koje je tumačio Dragan Bjelogrlić vaša omiljena?

Boba Popadić, "Bolji život"Miško, "Zaboravljeni"Crni bombarderLudi Kure, "Rane"Sergej, "Rat uživo"Švabo, "Sivi kamion crvene boje"Kalča, "Ivkova slava"Ekser, "Vratiće se rode"Tito, "Ravna gora"Armani, "Dva sata kvalitetnog programa"

Izvor: Story.rs

Sa sajta Story.rs pročitajte i:

Maleni Jakov odmara, ali mama ne: Ne možete ni pretpostaviti šta Seka Aleksić radi kada beba zaspi (FOTO)

Ovo iznenađenje je sve ostavilo u šoku: Ana Bekuta je napustila Zvezde Granda, a nikada nećete pogoditi ko je zauzeo njeno mesto! (FOTO)

Bojana Rajić može da bude ponosna: Uz modernu mamu, maleni Lav će kroz nekoliko godina osvojiti sva srca (FOTO)

Najnežnija strana Vujadina Savića istopiće vam srce: Ponosni tata na predivan način čestitao malenom Andreju 5. rođendan (FOTO)

Marijana Mateus otkrila šta je čini srećnom: Ko kaže da su dijamanti devojkama nabolji prijatelji?! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track