(FOTO) ZA NJOM JE UZDISALA CELA BIVŠA JUGA: Bila je prava lepotica u mladosti, a danas je još lepša!
Foto: Printskrin Youtube

Našoj glumici godine ne mogu ništa

(FOTO) ZA NJOM JE UZDISALA CELA BIVŠA JUGA: Bila je prava lepotica u mladosti, a danas je još lepša!

Pop kultura -

Tanja Bošković oduvek je važila za jednu od najlepših i najzgodnijih glumica u Srbiji, ali i regionu, a ni do danas se nije mnogo izmenilo.

Naime, ova glumica ima preko trideset godina dugu i plodnu pozorišnu, TV i filmsku karijeru. Gimnaziju je završila u Aranđelovcu a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirala je 1973. godine u klasi profesora Petra Bajčetića.

Foto: Printskrin YouTube
Foto: Printskrin YouTube

Tokom 1974. godine glumila je u "Košavi" a onda su se uloge nizale u poznatim ostvarenjima. Uvek je na poseban način davala sebe i ulozi koju je tumačila otkidala komadić svoje individualnosti.

Njena unutrašnja lepota i vanserijski glumački talenat osvojio je kako publiku, tako i kolege i najoštrije kritičare. Poznata po svom oštrom jeziku, pravdoljubiva i snažna, Tanja je uvek bila spremna da pomogne mladim ljudima koja je srdačno dočekala u svom čarobnom svetu glume.

Majka je dvoje dece, sina Đorđa i kćerke Lane, koje ima sa rediteljem Dejanom Karaklajićem, koji živi u Sjedinjenim Državama. Majčinstvo je uloga koju predano igra i tokom koje je dala sve od sebe da svoje potomke izvede na pravi put.

Rođena Beograđanka važila je za jednu od najlepših žena prestonice, a njena lepota s godinama ni najmanje ne bledi, već je ova harizmatična glumica i dalje simbol sofisticiranosti i ženstvenosti.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Kao mlada bila je dama za kojom je svaki muškarac uzdisao a pokazala je i da joj godine ne mogu ništa, te da je svoju harizmu, lepotu kao i vedar duh, zadržala i u svojoj sedmoj deceniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track