BIO JE SVESTRANI VELIKAN: Ovo siguno niste znali o Leonardu Koenu
Foto: Printskrin/Jutjub

Umro u 82. godini

BIO JE SVESTRANI VELIKAN: Ovo siguno niste znali o Leonardu Koenu

Pop kultura -

Leonard Koen postao je pevač kako bi se mogao baviti pisanjem, a u jednom trenutku života hteo je da studira pravo jer je bio vrlo uspešan u debati.

Leonard je u pedeset godina svoje muzičke karijere napisao mnoštvo pesama koje se pamte generacijama. Legendarni pevač preminuo je u Los Anđelesu, a imao je 82 godine. Opšte je poznato da je Leonard bio veliki umetnik, pisao je pesme i novele. Ipak, postoje neke činjenice koje široj javnosti nisu poznate.

Želio je da studira pravo

U jednom trenutku u svom životu, Leonard je hteo da studira pravo. Bio je na višepredmetnoj studiji koja je uključivala književnost, finansije i političke nauke, a bio je uspešan u debati.

Kanadski mediji nisu najbolje prihvatili njegovu drugu novelu

Njegovu drugu novelu 'Beautiful Losers' nisu dobro prihvatili u Kanadi. "Toronto Globe Mail" kritikovao ga je i nazvao novelu 'verbalnom masturbacijom', u Toronto Telegramu napisali su da bi rado zaboravili ono što su pročitali.

ODLAZAK VELIKOG MUZIČKOG VIZIONARA: Preminuo legendarni Leonard Koen

Muzikom se počeo baviti zbog pisanja

Njegova prva ljubav bila je pisanje. Kako bi se mogao tome u potpunosti posvetiti, Koen se odlučio baviti muzikom koja bi finansirala njegovu najveću strast.

Izdavač odbio 'Hallelujah'

Izdavačka kuća odbila je pesmu 'Hallelujah', koja je danas važi za jednu od najizvođenijih pesama.

Fascinacija budizmom

Leonard Koen je budistički redovnik. Budizam je počeo proučavati u sedamdesetima, a tek devedesetih je postao član njihove zajednice.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

(EPK/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track