ONA JE BILA NAJVEĆA KOENOVA LJUBAV: Volela ga je i uništavala i nikada je nije preboleo
Foto: Youtube Printscreen

Pozvala ga je

ONA JE BILA NAJVEĆA KOENOVA LJUBAV: Volela ga je i uništavala i nikada je nije preboleo

Pop kultura -

Marijen Džensen umrla je četiri i po meseca pre Koena. Na svojoj službenoj stranici se oprostio od nje rečima: "Ljubav nikad ne umire".

Kanadski pevač Leonard Koen preminuo je u 82. godini, navodi se na njegovoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, preneli su brojni svetski mediji. Život ovog uspešnog kanadskog muzičara obeležila je i neizmerna ljubav prema lepotici Merijen Džensen, koja je bila manekenka iz Norveške.

Koen ju je upoznao 1960. godine na ostrvu Hidri u Grčkoj. Tamo je kupio kuću u kojoj je često boravio, a onda je jednog dana upoznao ženu koja mu je ulepšala i uništila život. Merien je živela sa tadašnjim mužem, piscem Akselom Džensenom i sa sinom. Nakon što se rastala sa njim, ubrzo se uselila kod Koena.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Bio je opsednut njom", navodi muzičarev biograf.

Podsticala je njegovu kreativnost, postala mu je sve u životu. Ljubavnica, žena, majka, sestra... Nakon nekoliko godina veze, lepotica je počela da ga iscrpljuje, uništava i ponaša se odvratno prema njemu. Psihički ga je maltretirala i varala... Kraj je bio neminovan.

Razlog raskida veze Koen je naveo u pesmi "So long, Marianne", u kojoj je naveo da se ljudi menjaju, ali da ljubav ostaje. Njegovi prijatelji kažu da je ona do kraja njegovog života ostala njegova tiha patnja.

(superzena.b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track