ZLATNA PLAKETA ZA RADOŠA BAJIĆA: Veliko priznanje istaknutom umetniku
Foto: Promo

Kosovska Mitrovica

ZLATNA PLAKETA ZA RADOŠA BAJIĆA: Veliko priznanje istaknutom umetniku

Pop kultura -

Povodom dana opštine danas je u Kosovskoj Mitrovici proslavljenom glumcu, scenarsiti i reditelju Radošu Bajiću dodeljena velika Zlatna plaketa za značajan doprinos očuvanju Kosova i Metohije i afirmaciju srpskog nacionalnog identiteta u okviru projekata koje autorski potpisuje.

Među kojima se ističu igrani film i dramska trliogija "Led", tv serija "Ravna Gora" – a posebno najgledanija srpska tv serija "Selo gori a baba se češlja" u produkciji RTSa i CONTRAST STUSIOSa – koja je delom i snimana u Kosovoskoj Mitrovici za potrebe poslednjeg ciklusa koji se upravo sa velikim uspehom premijerno prikazuje na Javnom servisu RTS.

"Odluka autora i velikog umetnika da u dramsku priču poslednjeg ciklusa svoje kultne serije "Selo gori" involvira i uključi deo radnje i dešavanja na Kosovu i Metohiju", predstvalja primer patriotizma i velikog truda koji je gospodin Bajić sa svojom ekipom uložio. Tim pre što je to učinio isključivo i samo na osnovu naše dobrodošlice i bratski pružene ruke – bez bilo kakve naše finansijski pomoći i potpore. Na taj način on je neraskidivo potvrdio srpski kulturni i etnički identiet i prostor na srpskom Kosovu, zbog čega smo mu veoma zahvalni", izjavio je Aleksandar Prijić predsednik Privremnog organa u Kosovskoj Mitorvici, obrazlažući dodelu ovog priznanja našem istaknutom umetniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track