PAPRENI RUČAK KOJI DOBRO PAMTI: Kirk Daglas u Sarajevu 10 ćevapa platio 100 dolara
Foto: Printsceen

Najsuplje

PAPRENI RUČAK KOJI DOBRO PAMTI: Kirk Daglas u Sarajevu 10 ćevapa platio 100 dolara

Pop kultura -

Legendarni glumac, scenarista i producent Kirk Daglas danas slavi 100. rođendan. Rođen je 9. decembra 1916. godine, a otac je popularnog glumca Majkla Douglasa.

Ono što je interesantno, Kirk Daglas jako dobro pamti Sarajevo, a ne samo po tome što je bio i veliki prijatelj sa Titom. Naime, ovaj velikan holivudskog glumišta boravio je u Sarajevu tokom Olimpijskih igara 1984. godine u glavnom gradu BiH.

Douglas je, tada platio verovatno najskuplju porciju ćevapa u Sarajevu. Naime, tokom jedne večere - konobar ili vlasnik jednog restorana dosetio se da magu poveća cenu najpoznatijeg sarajevskog brenda više od 10 puta.Verovatno su iskoristili situaciju što su u Sarajevu tada bili apsolutno svi, od običnih turista do holivudskih zvezda. Svi su uživali u čarima domaće kuhinje - po različitim cenama, piše N1.

- Onda se neki sarajevski mangup se seti da za*ebe Kirka Daglasa - prisetio se Goran Bregović u emisiji Robna Kuća na RTS jedne prilike.

KIRK DAGLAS SLAVI 100. ROĐENDAN: Evo zašto je TITO po glumca poslao privatni AVION...

- Daglas je ušao u restoran „Dalas“, sa svojim prijateljima. Naplatili su mu u to vreme neerovatnih 100 dolara za to vreme za neće ćevapčiće - priseća se u istoj emisiji Raka Marić, menadžer benda Bijelo dugme.

- Oni jadni misle da su to ovce, pa se setio u nekom levom restoranu da mu naplati 10 puta više - dodao je Bregović.

- To ti je skandal bio. Kako je mogao da skrnavi gostoprimstvo Sarajlija - kazao je Marić, a Bregović da su taj restoran odmah nakon toga zatvorili. Njih dvojica tvrde da su vlasnika restorana ili konbara koji se setio da prevari Kirka Daglasa - da hteli da „linčuju“ u Sarajevu. U narednih pet godina, u taj restoran niko nije hteo da ide.

Sarajevska raja je tada govorila: „On je našem Kirku Daglasu hteo uzeti 100 dolara".

Foto Printscreen/Facebook
Foto Printscreen/Facebook

N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track