Najnovije vesti

GLUMCI SE UDRUŽILI, TRAŽE DA SE ZABRANI EMITOVANJE SULEJMANA VELIČANSTVENOG: Razlog će vas ŠOKIRATI
Foto: Printskrin/Jutjub

SPROVEDENA ANKETA

GLUMCI SE UDRUŽILI, TRAŽE DA SE ZABRANI EMITOVANJE SULEJMANA VELIČANSTVENOG: Razlog će vas ŠOKIRATI

Pop kultura
00:00h

Režiseri i glumci tražili zabranu emitovanja serije "Sulejman Veličanstveni" jer smatraju da scene seksa podstiču razvode.

Bangladeški režiseri i glumci tražili su danas zabranu turske serije "Sulejman Veličanstveni" u toj zemlji, ocenivši da scene "žestokog seksa" u toj seriji uništavaju lokalnu televizijsku industriju i podstiču razvode.

Kako prenosi AFP, otkako je počelo prikazivanje u Bangladešu u novembru 2015. godine, ta serija koja prikazuje život Sulejmana Veličanstvenog je doživela veliki uspeh, a ta popularnost podstakla je druge televizijske mreže u toj zemlji da prkazuju slične strane serije u najgledanijim terminima, čime su skrajnute lokalne serije.

"Sve je počelo sa serijom 'Sulejma Veličanstveni'. Te serije uništavaju našu industriju u kojoj rade hiljade glumaca i drugih", rekao je direktor Bangladeškog udruženja režisera Gazi Rakajet.

On je naveo i da su ankete pokazale da je polovina studija zatvoreno zbog manjka posla čime je ugroženo stotine glumaca.

"Čak i najpoznatiji glumci su izgubili polovinu honorara", dodao je i procenio da su glumci ove godine izgubili oko osam miliona dolara.

Glumac Mamunur Rašid ocenjuje da gledanje televizije predstavlja porodičnu zabavu i da su scene "žestokog seksa" u turskoj seriji nedopustive.

"Ovakvi programi stvaraju društvene probleme i podstiču porast razvoda", ocenjuje Rašad.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...