Najnovije vesti

Film Na mlečnom putu Emira Kusturice otvara 45. FEST!
Foto: Marina Lopičić

Končno pred beogradskom publikom

Film Na mlečnom putu Emira Kusturice otvara 45. FEST!

Pop kultura
00:00h

Film „Na mlečnom putu“ reditelja Emira Kusturice otvoriće 45. Međunarodni filmski festival – FEST 2017.
Dugo očekivano ostvarenje našeg čuvenog reditelja konačno stiže predbeogradsku publiku, i to upravo na predstojećem FEST-u.

Rad na filmu trajao je tri godine, ekipa je sa prekidima snimala ukupno 50 nedelja,bilo je angažovano 5.000 statista, izvedeno 800 eksplozija. Veliku pažnju u Andrićgradu izazivala je legendarna lepotica, Monika Beluči, koja tumači glavnu žensku ulogu. Uz nju uloge tumače i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović, ali i sam Kusturica, koji je, premda već ima glumačkog iskustva, prvi put na sebe preuzeo i glavnu mušku ulogu.

Film je inspirisan Kusturičinim segmentom iz omnibusa "Razgovori sa Bogovima", koji je prikazan na 43. FEST-u. Priča je podeljena na tri dela i prati određene kritične periode u životu jednog čoveka i njegove zemlje- težak period rata, period procvata kada se zaljubljuje u ženu koja je spremna da žrtvuje sve za njega, i njegovi poslednji dani kada se osvrće na svoju turbulentnu prošlost.

"Ovo je priča o moralu, veri i uverenju, što je danas zaboravljena kategorija", izjavio je Kusturica. „Na mlečnom putu“ je premijerno prikazan u takmičarskom programu festivala u Veneciji gde je dobio „Mladog zlatnog lava“, a biće prikazan van konkurencije na 45. FEST-u, koji će se održati od 24. februara do 5. marta 2017.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track