NOMINACIJE: Meril Strip juri četvrtog Oskara
Foto: Profimedia

Trka počinje

NOMINACIJE: Meril Strip juri četvrtog Oskara

Pop kultura -

Glumici je glavna konkurentkinja Natali Portman. U muškoj kategoriji nominovani, između ostalih, Rajan Gozling, Denzel Vošington i Vigo Mortensen

Nominacije za 89. dodelu Oskara, koja će biti održana u noći između 26. i 27. februara, juče su zvanično objavljene.U trku za ovu prestižnu nagradu ušla su brojna poznata holivudska imena, a među njima je i Meril Strip, koja bi mogla dobiti svog četvrtog Oskara za ulogu u filmu „Florence Foster Jenkins“. Za osvajanje zlatnog kipa u kategoriji najbolja glavna ženska uloga su i Izabel Iper („Elle“), Rut Nega („Loving“), Natali Portman (Jackie), Ema Stoun (La La Land).

Rajan Gozling
Rajan Gozling

Rajan Gozling će se boriti u kategoriji za glavnu mušku ulogu, a nominovan je zbog role u filmu „La La Land“. Njegovi konkurenti su Kejsi Aflek (Manchester by the Sea), Endru Garfild (Hacksaw Ridge), Vigo Mortensen (Captain Fantastic) i Denzel Vošington (Fences).U trci za prestižno priznanje naći će se reditelji Deniz Vilnev, Mel Gibson, Dejmijen Čazel, Kenet Lonergan i Beri Dženkins.

Natali Portman
Natali Portman

Inače, najviše nominacija ima mjuzikl „La La Land“. Film je predložen u čak 14 kategorija, a time je izjednačio rekord koji su postavili „Titanik“ 1997. i „Sve o Evi“ 1950. Drama o tamnoputom gej mladiću, „Moonlight“, i priča o komunikaciji sa vanzemaljicma, „Arrival“, dele drugo mesto sa po osam. U trci za najbolji film, pored ova tri ostvarenja, nalaze se i „Fences“, „Hacksaw“, „Hell“, „Hidden Figures“, „Manchester by the Sea“ i „Lion“.M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track