(VIDEO) KRALJ KOMEDIJE: Najbolje uloge Zorana Radmilovića - RADOVAN, BILI PITON I KRALJ IBI
Foto: Arhiva

Nemamo više takvog glumca

(VIDEO) KRALJ KOMEDIJE: Najbolje uloge Zorana Radmilovića - RADOVAN, BILI PITON I KRALJ IBI

Pop kultura -

Pre više od tri decenije, jednog vrelog letnjeg dana 21. jula 1985, glumački svet ostao je bez čuvenog Zorana Radmilovića. On je ostavio iza sebe nezaboravne uloge, a njegova mezimica Ana, koja nas je pre dva dana napustila, bila je neko ko je dolazio na njegove probe i učestvovala u stvaranju legendarnog Radovana Trećeg.

Prekretnica u Zoranovoj karijeri došla je sa ulogom Kralja Ibija koju je dobio 1964. godine i tu je u punoj meri došao do izražaja njegov smisao za komiku i improvizaciju.Zajedno sa čuvenim rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem stvorio je nekog novog junaka, koji je do tada igran u pozorištima na razne načine.

Jedna od najznačajnijih predstava Ateljea 212 "Radovan III", rađena po dramskom tekstu Dušana Kovačevića, imala je 299 izvođenja, od premijere 1974. do poslednjeg izvođenja 9. juna 1985, samo mesec i po pre Zoranove smrti.

Šezdesetih godine debitovao je na filmu i odigrao oko 20 uloga. Publika ga najviše pamti kao Bilija Pitona u filmu "Maratonci trče počasni krug".

Ne treba zanemariti i njegovu ulogu Živote, u televizijskoj seriji "Priče iz radionice".

POSLEDNJI SUSRET ZORANA RADMILOVIĆA I ĆERKE: Spavao je u bolničkom krevetu, samo da sam...

ŠOK! IZNENADNA SMRT: Preminula ćerka Zorana Radmilovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track