LIDIJA VUKIĆEVIĆ: Vodim ljubav na podijumu za igranje
Foto: Aleksandar Jovanović

Povratak posle 20 godina na filmu

LIDIJA VUKIĆEVIĆ: Vodim ljubav na podijumu za igranje

Pop kultura -

U ostvarenju „Afterparti“ partner mi je moj drug s klase Slobodan Beštić. Nas dvoje plešemo seksi valcer, objašnjava glumica, koju je proslavila serija „Bolji život“

Nakon više od 20 godina pauze, Lidija Vukićević (54) zaigraće u filmu „Afterparti“, reditelja Luke Bursaća, koji će premijerno biti prikazan 5. marta na Festu.Glumica najavljuje neočekivanu ulogu na velikom platnu.- Ne igram majku koja zavija sarmu. Tumačim lik žene koja je vrlo slična meni, koja donosi pare u kuću. U filmu imam majčinski odnos s jedincem Radetom Ćosićem kao i sa mojim sinovima, a muža mi igra moj drug s klase Slobodan Beštić - objašnjava Lidija.Čuvena Violeta Popadić iz serije „Bolji život“ kaže da nije odmah prihvatila poziv da radi ovaj film.

Uvežbani... Scena iz filma „Afterparti“
Uvežbani... Scena iz filma „Afterparti“

Na drugu loptu

- Luka me je pratio preko Instagrama. Odbila sam ulogu u prvi mah, ali kad sam pročitala scenario, rekla sam da želim da se igram. On je reditelj koji tačno zna šta hoće od glumca. Film ima odličnu poruku za mlade i korisnike društvenih mreža - kaže Lidija.Radnja filma „Afterparti“ i pre prvog prikazivanja podigla je javnost na noge jer u najavi filma piše da je reditelj, kao i u svom dokumentarcu „Tri“, angažovao devojke preko oglasa za snimanje scena seksa.- Imamo divlju ljubavnu scenu. Slobodan i ja igramo valcer i ljubavni ples ne bismo li oživeli neka prošla vremena. Naša porodica je puna ljubavi. Majka i otac se vole. Otac nije za inovacije i još živi u nekom hipi pokretu, a ja sam neko ko prati društvene mreže i podržava našeg sina - smatra Lidija.
Njega obožava... Žarko Laušević
Njega obožava... Žarko Laušević

Ljubav i kriminal

Nakon Festa naša sagovornica snimaće seriju „Tri brata“.- Igram jednu od glavnih uloga - Maju Tatić, a partner će mi verovatno biti Žarko Laušević. Serija prati savremeno doba. Biće malo ljubavi i malo krimi priče. Žarka obožavam. On je bio četvrta godina kad sam ja bila prva na fakultetu. Nisam bila zaljubljena u njega kao ostale koleginice. Nije ni čudno što su bile zaljubljene u tako lepog čoveka, ali ja sam ga uvek volela kao prijatelja - zaključuje Vukićevićeva.

Bolji životI DALJE ME ZOVU VIOLETAUloga Violete pre 30 godina u seriji „Bolji život“ donela je Lidiji veliku popularnost:- Pamtim to snimanje kao najlepše iskustvo u karijeri. Družili smo se privatno i bili jedna dobra ekipa, što se prenelo u seriju. I danas me slučajni prolaznici zovu Violeta. Ne smeta mi.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track