Najnovije vesti

O ovakvu glumačku LEGENDU SU SE OGREŠILI: Milenu Dravić IZBACILI SA AKADEMIJE!
Foto: FoNet

Otkrivamo

O ovakvu glumačku LEGENDU SU SE OGREŠILI: Milenu Dravić IZBACILI SA AKADEMIJE!

Pop kultura

Škola (ni)je bitna. Čkalja, Pavle Vuisić i Žika Milenković nisu ni kročili na FDU, a imali su velike karijere. Naturščici su i Slavko Štimac, Tijana Kondić, Đoša i Tika Špic.

Glumačka akademija nije garancija kojom se postaje dobar glumac. Mnoge legende jugoslovenskog i srpskog filma poput Milene Dravić, Slavka Štimca i Pavla Vuisića nikad nisu završili Fakultet dramskih umetnosti, a imaju uspešnu karijeru i prestižne domaće i međunarodne nagrade.

Milena Dravić, foto: Dragan Kadić
Milena Dravić, foto: Dragan Kadić

Milena Dravić uspela je da položi prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Olivera Katarina i Petar Kralj su neki od poznatih glumaca sa te klase. Ona je sedamdesetih godina bila izbačena sa fakulteta, jer je na predavanjima zbog snimanja nije bilo više od mesec dana. Godinama kasnije, njena profesorka Ognjenka Milićević je molila da se vrati i predložila da joj "Prekobrojna" bude diplomski rad, ali Dravićeva nije htela.

Slavko Štimac,Foto: Dragan Kadić
Slavko Štimac,Foto: Dragan Kadić

I omiljeni dečak jugoslovenskog filma Slavko Štimac jedan je od retkih glumaca bez formalnog glumačkog obrazovanja."Studirao sam književnost", otkrio je Štimac kome diploma nije bila prepreka da napravi zapaženu karijeru na filmu i u pozorištu.

Za ulogu Nataše u istomenom filmu Ljubiše Samardžića Tijana Kondić dobila je Zlatnu arenu u Puli.  Međutim, ona nije uspela da upiše glumu i svoju sreću je našla daleko od Srbije. Zavšila je svetsku književnost."Odbijena sam tačno tri puta na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu. To iskustvo je odličan primer da je nekada dobro da u životu ne dobijete ono što želite u tom trenutku i lekcija da postoje situacije koje nisu fer", poručila je Tijana.

Bogoljub MItić Đoša, foto: Promo TLZP
Bogoljub MItić Đoša, foto: Promo TLZP

Bez glumačke škole su i Dragoljub Ljubičić Mićko, Bogoljub Mitić Đoša i Predrag Smiljković poznatiji kao Tika Špic.

Pavle Vuisić, foto: Prinscreen YT
Pavle Vuisić, foto: Prinscreen YT

Akademiju nisu imali ni Pavle Vuisić (bavio se novinarstvom), Miodrag Petrović Čkalja (studirao veterinu), Žika Milenković (književnost), ali su bili fantastčni glumci, ostavivši iza sebe legendarne filmove i serije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...