SRBIJA VIŠE NIKADA NEĆE BITI NA VRHU: Evo šta kažu naše bivše predstavnice o Tijani i Evroviziji
Foto: D. Dervišagić, PS Youtube, Zorana Jevtić

Odavno prestalo da bude takmičenje

SRBIJA VIŠE NIKADA NEĆE BITI NA VRHU: Evo šta kažu naše bivše predstavnice o Tijani i Evroviziji

Pop kultura -

Srbiju će ove godine na 62. po redu Evroviziji predstavljati mlada pop pevačica Tijana Bogićević. Iako uglavnom nije poznata publici u Srbiji, Tijanin talenat prepoznaju njene koleginice.

I dok proteklih godina nismo imali previše sreće sa predstavnicima naše zemlje jer neki nisu uspevali ni da se plasiraju u finale, ove godine su muzički urednici RTS-a odlučili da u Kijev pošalju Tijanu Bogićević. Jedina pobednica Izbora za pesmu Evrovizije Marija Šerifović kaže da je Tijana dobar vokal, ali da mi nikada više nećemo biti u vrhu.

"Čula sam za Tijanu, znam njenu pesmu "Tražim". Mnogo lepa pesma. Ona je kvalitetan vokal i ne sumnjam da će pesmu otpevati kako treba. Ali, mislim da se više nikada nećemo vratiti u vrh Evrosonga, ne zato što nemamo adekvatnog predstavnika, već zato što je to odavno prestalo da bude muzičko takmičenje. A promena glasanja iz godine u godinu ne ide nikom u korist", kaže Marija Šerifović.

Foto Dragana Udović
Foto Dragana Udović

Sa njom se slaže i Snežana Berić - Ekstra Nena, koja nas je 1992. predstavljala sa pesmom „Ljubim te pesmama”. Ekstra Nena kaže da ne zna ko je Tijana Bogićević.

"Oprostite mi, ali ne znam o kome se tačno radi, ne pratim poslednjih godina to takmičenje. Moje mišljenje je da ako se naša zastava vijori na nekom međunarodnom takmičenju, treba da izađe iz okvira izbora predstavnika u kancelariji. Treba da se napravi takmičenje. Ipak, nadam se da će sve biti dobro", kaže Ekstra Nena.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Na pitanje šta treba da poseduje pobednik ovog takmičenja, ona kaže: "Predstavnik naše zemlje treba da bude umetnik, a ne samo da zna da peva. U tu grupu mogu da nabrojim Jelenu Tomašević, Željka Joksimovića, Mariju Šerifović i sebe", rekla je Ekstra Nena. Prošlogodišnja predstavnica Srbije na Pesmi Evorivizije Sanja Vučić (ZAA) pružiće punu podršku Tijani.

(FOTO) ONA ĆE NAS PREDSTAVLJATI NA EVROVIZIJI: Evo kako izgleda Tijanin MUŽ i čime se bavi!

"Ne znam Tijanu lično, ali sam upoznata s njenim radom. Ona je neverovatan vokal. Kompetentna je da nas predstavlja i nadam se da će da nas dovede u sam vrh. Ja ću svakako navijati za nju", kaže Sanja.

Filip Plavčić
Filip Plavčić

Pesma Evrovizije održava se u Kijevu 9. i 11. maja, a finale je 13. maja.

Tijana Bogićević trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Već je učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom „Čaroban”. Pre dve godine udala se za američkog pevača Marka Robertsona. Tijana i Mark venčali su se u Americi u martu 2015. godine u prisustvu porodice i bliskih prijatelja. Tijani je kuma na venčanju bila njena koleginica Ivana Kotov.Par se verio u januaru 2015. uz zvuke džeza u jednom restoranu u Bostonu, a venčanje je usledilo samo dva meseca kasnije. Tijana i Mark su se upoznali još pre deset godina.

"Upoznali smo se u Beogradu. Mark je bio jedan od članova gospel grupe koja je došla da snimi nekoliko pesama za Vladu Georgieva, s kojim sam u to vreme pevala. Međutim, iako se on u mene zaljubio još tada, sve je ostalo na drugarstvu. Tačnije, do pre godinu i po dana", ispričala je Tijana za „Stori” 2015. godine."Venčanje je bilo intimno i romantično. Nedostajalo mi je malo srpskog duha, zato planiramo da napravimo i slavlje u Srbiji. Medeni mesec smo proveli na Bahamima", priča Tijana, koja sa suprugom živi u Bostonu.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track