POSLE DUŽE BOLESTI: Preminula glumica Mirjana Vukojičić
Foto: Printskrin

U 70. godini

POSLE DUŽE BOLESTI: Preminula glumica Mirjana Vukojičić

Pop kultura -

Glumica Mirjana Vukojičić, dugogodišnji član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, preminula je u 70. godini, posle duže bolesti, saopštio je JDP.

Rođena 16. decembra 1947. godine, Vukojičić je svojim talentom, senzibilitetom i posvećenošću pozorištu, dala značajan doprinos slavi JDP-a.

Pripadala je generaciji "Bojanovih beba". U pozorište je primljena odmah po završetku Akademije za pozorište, film, radio i TV, 1970.

Odigrala je na desetine uloga, među kojima se izdvajaju Ofelija (Hamlet), Sonja Marmeladova (Zli dusi), Stela (Tramvaj zvani želja), Kordelija (Kralj Lir). Radila je s vodećim rediteljima u zemlji, Miroslavom Belovićem, Dejanom Mijačem, Paolom Mađelijem, Radoslavom Dorićem, Radoslavom Milenkovićem, Egonom Savinom, Vidom Ognjenović, Dimitrijem Jovanovićem, Stevom Žigonom, Brankom Plešom....

Izuzetne kreacije dala je u savremenim komadima "Laku noć, majko" Marše Norman, "Milena iz Praga" po Mileni Jasenskoj, "Dejstvo gama-zraka na sablasne nevene" Pola Zindela. Bavila se esejistikom u oblasti teatrologije i ostavila je vredne zapise, najčešće o kolegama glumcima. Mirjana Vukojičić je preminula juče, a datum i vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeni.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track