BILA JE SEKS SIMBOL A MUŽ JU JE VARAO JER JE BILA DOSADNA: Ova dama je počasni gost Vladimira Putina
Foto: Profimedia

Nekad i sad

BILA JE SEKS SIMBOL A MUŽ JU JE VARAO JER JE BILA DOSADNA: Ova dama je počasni gost Vladimira Putina

Pop kultura -

Italijanska filmska zvezda Ornela Muti (61), čije je pravo imen Frančeska Romana Riveli, rođena je u Rimu, 9. marta 1955. godine. Kada je imala deset godina njenu porodicu zadesila je tragedija - njen otac poginuo je pod misterioznim okolnostima.

Na velikom platnu debitovala je s 15 godina u filmu 'La moglie piu bella'. Naime, njena starija sestra Klaudija otišla je na kasting za glavnu ulogu, a s njom je nevoljko otišla i Ornela koja joj je na kraju 'preotela' istu. Njenu lepotu i savršene proporcije ubrzo su primetili brojni producenti pa se ubrzo iz 'obične' devojke transformisala u pravu filmsku divu koja je nedostatak iskustva nadoknađivala pojavom od koje zastaje dah. Glumila je većinom u italijanskim filmovima, i povremeno u francuskim, a 1980., ostvarila je prvu ulogu na engleskom jeziku, kao Princeza Aura u britanskom fantastičnom spektaklu 'Flash Gordon', dok se od američkih filmova ističu 'Love and Money', 'Oscar' i 'Once Upon a Crime'.

U Italiji, popularnost postiže komedijom 'Romanzo popolare' (1974.), Marija Monicellija i idućih godina sarađuje s nizom značajnih italijanskih redatelja i glumaca; među kojima su Dino Risi, Marko Fereri, Frančescko Nuti, Adriano Kelentano, Renato Pozeto i drugi. Udavala se dva puta i ima troje djece, od kojih je najstarija ćerka Naike Riveli (1974.), a nekoliko puta je bila proglašena za najlepšu ženu na svetu.

Prvi brak

Na setu je upoznala vrlo zgodnog i popularnog glumca Alesia Orana. Ubrzo su postali dobri prijatelji a iako je mladi glumac bio uporan, Muti je trebalo neko vreme da se prepusti njegovu šarmu. Uskoro su postali najlepšim parom Italije, a kasnije su se i vjnčali. Ipak, njihova ljubavna idila pukla je nakon svega šest godina.

Žena - dete

Njeni filmovi često su izazivali pomešane reakcije. Dečja 'nevinost' i vatreni seksepil bili su kombinacija koja je istodobno oduševljavala, ali i zbunjivala publiku.

Afera s Ferarijem

Brzo je postala jedna od najsjajnijih predstavnika italijanske elite. Njen privatni život punio je novinske stupce, a javnost su posebno zanimale brojne romanse s rediteljima, glumcima pa čak i režiserima. Mediji su pisali da je za vrime snimanja završila u krevetu s rediteljem Markom Ferarijem, što nije bila istina. Naime, par je započeo romansu dugo nakon što su ih novinari počeli povezivati.

Drugi brak

Na vrhuncu slave raskida s Ferarijem, a ubrzo upoznaje Federika Faćinetija koji ju je obasipao poklonima i ostalim znakovima pažnje. Ubrzo su počeli izlaziti, a nakon nekog vremena uplovili su u bračne vode. Par je dobio dvoje dece - sina Andreu i ćerku Karolinu.

Suprug je uskoro posao njen menadžer, a par je zog njegove 'nestašne' naravi i sklonosti preljubi imao sve više problema. On je navodno rekao da je njegova supruga neverovatno dosadna - kako u krevetu, tako i u razgovoru. Osim toga, bio je uključen u 'mutne' poslove pa je glumica ubrzo ponela zahtev za razvod.

Gde je danas

O njoj se pre nekoliko godina pisalo zbog utaje poreza, a 2015. osuđena je na osam meseci zatvora ili novčanu kaznu od 30.000 evra jer je odbila odigrati predstavu kako bi večerala s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Godinu dana kasnije podnela je dokumente za dobivanje državljanstva Ruske Federacije.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track