BOLJI ŽIVOT NAM JE IZMENIO ŽIVOT: Šta danas rade Koka, Nina Andrejević i sekretarica Dara!
Foto: Printscreen

Nostalgija

BOLJI ŽIVOT NAM JE IZMENIO ŽIVOT: Šta danas rade Koka, Nina Andrejević i sekretarica Dara!

Pop kultura -

Glumice Jelica Sretenović, Gorica Popović i Snežana Savić prisećaju se snimanja kultne serije i uloga koje su im obeležile karijeru

O naslovnoj strani magazina Stori s porodicom Popadić priča se od Vardara do Triglava, a mi smo zamolili ostale aktere kultne serije „Bolji život“ da evociraju uspomene na lepe dane snimanja. Za Kurir se prisećaju nekih boljih dana Snežana Savić, Gorica Popović, Vlasta Velisavljević, Jelica Sretenović i Eva Ras.

Gorici je veliku popularnost donela uloga sekretarice Dare, a nakon više od tri decenije ponovo će joj na jednom projektu biti partner Marko Nikolić, odnosno Giga Moravac.- Meni se mnogo dopala naslovna strana. Znala sam da će tog dana da se slikaju jer sam s Markom snimala seriju „Senke nad Balkanom“ u režiji Dragan Bjelogrlića. Bio je umoran i plašio se kako će sve ispasti, a na fotografijama je nasmejan. Lepo je setiti se serije. Išla je nedavno repriza, što pokazuje da serija ne zastareva. Dara mi je donela popularnost. Prijalo mi je kao i svakom glumcu. Međutim, posle sam bila stalno pod lupom. Lovili su svaku moju grešku. I dalje me neko na pijaci oslovi s Dara - objašnjava Popovićeva.

Dirljiv susret nakon 30 godina: Ekipa popularne serije ekskluzivno u magazinu Story i dalje želi bolji život

Jelicu Sretenović većina i danas poznaje po ulozi Koviljke Stanković, koju su na kraju i Popadići prihvatili kao snajku.- Divno je što su ih okupili posle toliko godina. Serija je bila gledana. Danas radim dečju predstavu, a nakon nove reprize dobila sam novu publiku. Serija je ostala za sva vremena. Da se nastavila, Koka bi danas bila u penziji s mnogo dece i unučadi - smatra Sretenovićeva.

I Nina Adrejević obeležila je karijeru Snežane Savić.- Nina je uloga koja mi je obeležila karijeru. I danas ne bih promenila nijednu reč. Najzadovoljnija sam kako sam je iznela. Na snimanje sam nekada dolazila i promukla zbog moje pevačke karijere koja je bila u zenitu. Najviše sam radila s pokojnim Josifom Tadićem i Bjelom - kaže Snežana.Eva Ras igrala je Leposavu Ciganović.- Od Siniše Pavića nema boljeg pisca. Mogu drugi da snimaju nove serije, a njegove stare su kao nove. Svi ih gledaju ponovo. Toliko dobitnika Ninovih nagrada je vreme pojelo, a Paviću vreme ne može ništa - prisetila se glumica.

Vlasta VelisavljevićSKORO SE NEĆE SNIMATI TAKVA SERIJAVlasta Velisavljević je kod Pavića igrao samo u „Boljem životu“, a misli da je mogao još neki put da ga pozove.- Skoro niko neće snimiti ništa slično. U „Boljem životu“ prvi put smo posle mnogo godina u istom kadru bili mi drugari sa iste klase - Pepi Laković, Olivera Marković i ja.

Ekipa KuriraFoto: Dimitrije Ostojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track