Najnovije vesti

SVE ZA SLAVU: Koje svetske zvezde su promenile ime
Foto: AP

Drago mi je, ja sam Milena

SVE ZA SLAVU: Koje svetske zvezde su promenile ime

Pop kultura

Mila Kunis ima tradicionalno pravoslavno ime, Erik Bana se preziva Banadinović, Meril Strip je zapravo Meri, a Ema Stoun je Emili

Kako bi postigli veliku slavu i privukli pažnju lovaca na talente, glumci i pevači često menjaju lični opis, ali i imena. Milenu Kunis niko ne zna, ali zato svi znaju ko je holivudska zvezda Mila Kunis, koja je iz nekog razloga rešila da promeni svoje tradicionalno pravoslavno ime.

Ema Stoun je nakon rođenja dobila ime Emili, koje je morala da skrati. Kada je htela da se registruje u Udruženju scenskih umetnika, već je postojala članica Emili Stoun, manekenka iz Australije. S obzirom na to da se dve osobe ne mogu upisati pod istim imenom, sada već slavna glumica bila je prinuđena da skrati svoje ime i postane Ema.

Majkl Džej Foks je baš kao i njegova koleginica Ema morao da promeni ime Majkl Ej Foks, jer je u Udruženju scenskih umetnika već postajao član koji se tako zove. Oskarovka Meril Strip nosila je ime Meri, koje je u njenoj porodici bilo tradicionalno. Iako se njoj nije sviđalo to ime, ali ni Meril, kako ju je zvao otac, ona je ipak popustila i prihvatila tatinu verziju.

Australijski glumac hrvatskog porekla Erik Bana zapravo se preziva Banadinović. Erik je svoje prezime skratio, ali ga nikad nije zakonski promenio, pa mu je u dokumentima i dalje jugoslovensko, koje se završava na „ić“. Kako bi bila originalna, Barbra Strejsend izbacila je slovo „a“ iz svog imena kad je imala 18 godina.

Nastassia Janković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najpoznatiji seks snimci slavnih: 11 zvezda čije smo privatne snimke gledali svi

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...