(FOTO) SEĆATE SE BOŽIDARKE FRAJT? Malo ko zna koliko je POTRESNA glumičina životna priča!
Foto: Printskrin Youtube

Gledali smo je u seriji Na putu za Montevideo

(FOTO) SEĆATE SE BOŽIDARKE FRAJT? Malo ko zna koliko je POTRESNA glumičina životna priča!

Pop kultura -

Između dva filma o prvoj jugoslovenskoj fudbalskoj reprezentaciji imali smo priliku da gledamo seriju "Na putu za Montevideo" u kojoj se pojavljuju baronesa Klodovska i njena majka.

Baronesinu majku u čuvenoj seriji "Na putu za Montevideo" igra Božidarka Frajt, jugoslovenska glumica srpskog porekla.

Božidarka je rođena kao Grublješić 1940. godine u jednom selu pod Kozarom. Imala je nepune dve godine kada su joj ustaše, za vreme Kozaračke ofanzive, streljake majku Vidu. Zajedno sa hiljadama dece Božidarka je deportovana u dečiji logor u Sisku.

Odande je prebačena u prihvatilište Crvenog krsta u Zagrebu, odakle su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, koji su joj dali svoje prezime i odgajali je kao svoju ćerku.

"Tim ljudima sam beskrajno zahvalna. Uzeli su me kao dijete od četiri godine. Ja se ne sećam ničeg iz tog ranijeg djetinjstva. Sećam se prve haljine koju su mi obukli i sećam se da nisam imala kosu", izjavila je Frajtova 1979. godine u emisiji Radio Beograda.

Slavna glumica imala je 36 godina kada je saznala svoje pravo poreklo. Pronašla ju je tetka Dara Grublješić, prvoborac sa Kozare, i ispričala joj istinu o njenom poreklu.

Sedamdesetšestogodišnja Božidarka Frajt danas živi u Zagrebu, a njena ćerka takođe je poznata hrvatska glumica Bojana Gregorić.

(dnevno)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dirljiv susret nakon 30 godina: Ekipa popularne serije ekskluzivno u magazinu Story i dalje želi bolji život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track