Najnovije vesti

SVI SE SEĆATE BAKE IZ FILMA RANE: Niste znali da je ona MAJKA legendarnog srpskog GLUMCA!

Kultni film

SVI SE SEĆATE BAKE IZ FILMA RANE: Niste znali da je ona MAJKA legendarnog srpskog GLUMCA!

Pop kultura

U srpskoj drami iz 1998. godine pojavila se i majka glumačke legende.

Svi koji su gledali kultni film "Rane" sećaju se Švabine bake, koja je sa njim pušila marihuanu.

Međutim, ono što malo ko zna je da je ona majka poznatog srpskog glumca - Mikija Manojlovića.

Ova glumica svoje uloge igrala je u pozorištu, a pojavila se i u par poznatih filmova, a jedan od njih je i film "Rane".

Sina Mikija Manojlovića, glumački par Zora i Ivan su dobili u Nišu.

"Mikija sam tamo rodila, ali i jedva preživela porođaj. Lekari su rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva da i majka i beba ostanu živi", ispričala je njegova majka u jednom intervjuu pre petnaestak godina.

Njegovi roditelji su tada objasnili da su hteli šestoro dece, ali se njegova majka razbolela, dobila je tuberkulozu i dve godine je bila u koritu. Mikija je tada pazila baka Mari, Francuskinja, koja je uvek vodila računa da joj sinovi budu lepo obučeni.

Snalazila se, poratnih godina, kako je znala i umela, prodavala je tada muževljeva odela da bi deci kupila nova. A unuk je s bakom pričao isključivo na francuskom...

Miki je dete pozorišta, glumom je zadojen od prvog dana.

"U Niškom pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dete pozorišta. Sve smo podredili njegovom srećnom detinjstvu. Moj sin je uvek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se - kuća, pozorište, kuća. Nisam htela slavu, a dete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: 'Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: 'Vodu”. 'Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao, jedno normalno, skromno biće", ispričala je njegova majka.

Zorana Jevtić
Zorana Jevtić

Blic/EPK

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...