(FOTO) POČELI DANI SKADARLIJE: Srce Beograda gorelo uz Tihomira Arsića i Nevenu Šarčević
Foto: Promo/Nevena Šarčević

Oživela boemska četvrt

(FOTO) POČELI DANI SKADARLIJE: Srce Beograda gorelo uz Tihomira Arsića i Nevenu Šarčević

Pop kultura -

Uz pesmu "Svilen konac" i podizanjem skadarlijske zastave na jarbol u najpoznatijoj beogradskoj boemskoj četvrti otvorena je još jedana letnja sezona koju je stojički organizatorski držao Dragan Gligorijević.

Čast da ove godine podigne zastavu Skadarlije na kojoj su štap, šešir i karanfil, pripala je glumcu Tihomiru Arsiću a promo lice Skadarlije glumica Nevena Šarčević je imala čast da dodeljuje zlatna srca najboljim turističkim agencijama.

Arsić je podsetio da se Skadarlija, koja je simbol boemskog života u Beogradu, zove tako od 1872. godine i da su mnoge poznate ličnosti koračale ovom čuvenom ulicom koja je dugačka svega 500 metara.

Nakon svečanog otvaranja kod skadarlijske česme usledio je kulturno zabavni program, koji će se tokom jula i avgusta izvoditi svakog petka uveče ispred kuće Đure Jakšića. Skadarlijskom kaldrmom, kao nekada, ponovo su "prošetali" Branislav Nušić koga je "oživeo" Milan Milosavljević, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Vesna Paštrović kao Žanka Stokić, a sve to uz skadarlijski orkestar Ilije Pavlovića.

Nakon toga je usledilo uručivanje zlatnog srca glumice Nevene Šarčević kao i nagradna igra gde su mnogi bili srećnici putovanja u Paraliju time što su kupili srećku u Skadarskoj četvrti.

Foto: Promo
Foto: Promo

Dani Skadarlije su srećno otvoreni i kako kaže Ljiljana Jakšić ljubiteljima kafanskog života "U to ime, živeli!"

Foto: Promo
Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track