(VIDEO) PRVI SRPSKI EROTSKI FILM: Snimljen pre 90 godina, a evo kako je izgledao! VRUĆE SCENE!
Foto: Printskrin

Nećete verovati

(VIDEO) PRVI SRPSKI EROTSKI FILM: Snimljen pre 90 godina, a evo kako je izgledao! VRUĆE SCENE!

Pop kultura -

Gotovo nepoznat domaći nemi film "Grešnica bez greha", režisera i scenariste Koste Novakovića, važi za prvi erotski film ikada napravljen u Srbiji.

Sniman je od 1928. godine, a premijerno prikazan u beogradskoj "Kasini" 12. aprila 1930. godine. Njegov autor, poreklom Čačanin, jedan je od najznačajnijih pionira filma u Srbiji koji su delovali između Prvog i Drugog svetskog rata.

Grešnica bez greha je drugi njegov film, pored Kralja Čarlstona, u kom je rešio da snimi i slobodnije scene, koje zbog autocenzure nisu ušle u finalnu verziju.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Čuvena srpska glumica, jedna od najboljih i najvećih umetnica našeg teatra, Žanka Stokić (1884-1947), prvi i jedini put na filmu pojavila se upravo u Grešnici bez greha. U epizodnoj ulozi stanodavke bravurozno je ostvarila lik zrele žene koja diskretno pokušava da zavede studenta, njenog podstanara.

Grešnica bez greha je jednostavna melodramska priča o devojci Ljubici i njenom vereniku Nikoli koji žive u idiličnom ambijentu srpskog sela. Nikola odlazi na studije u Beograd, a sobu nalazi kod stanodavke – Žanke Stokić.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Ubrzo za njim na školovanje, po nagovoru seoskog učitelja, u prestonicu odlazi i Ljubica. U gradu punom izazova Ljubica upoznaje hohštaplera Lajoša koji izigrava simpatičnog i galantnog kavaljera. On jedne večeri dolazi automobilom po Ljubicu, izvodi je u gradski život, dovodi u vilu u koju je, u stvari, provalio i tu nasrće na devojačku čast. Ljubica ipak uspeva da telefonom pozove policiju koja stiže na vreme da spase devojku od nasilnika. Policija hapsi Lajoša, za koga se ispostavlja da je okoreli kriminalac za kojim se traga. Ali, uz Lajoša, policija privodi i Ljubicu pod sumnjom da je njegova saučesnica.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Naivna seoska devojka provodi noć u zatvoru, okružena pohapšenim "damama sa trotoara". Ljubicu puštaju iz zatvora, pošto je utvrđeno da je nedužna i da nema veze sa kriminalcima. Ona, pod teretom griže savesti, zato što je bila na rubu opasnosti da postane grešnica, odlazi do obale reke i pokušava da se ubije, skačući u vodu.

Ali, tu se našao njen verenik Nikola koji je tragao za njom i koji je u poslednjem trenutku spasava, tako da ljubav na kraju trijumfuje. Ljubica i Nikola se vraćaju u selo i venčavaju se uz blagoslov njenih roditelja.

Pogledajte film:

(Opanak)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovi snimci zagarantovano UBRZAVAJU puls! Najerotičniji spotovi domaće estrade (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track