BIO JE LJUBAV NINE BADRIĆ: A sad igra PRVOG BALKANSKOG ŠPIJUNA koji se zakleo da će osvetiti APISA
Foto: Printscreen

Senkama Balkana

BIO JE LJUBAV NINE BADRIĆ: A sad igra PRVOG BALKANSKOG ŠPIJUNA koji se zakleo da će osvetiti APISA

Pop kultura -

Još jedan od glavnih likova u “Senkama Balkana” je, pored Maje Davidović, i Mustafa Golubović. Njega igra Goran Bogdan, hrvatski glumac koga svi pamte i kao bivšeg dečka pevačice Nine Badrić.

Možemo da ga gledamo i u čuvenoj seriji "Fargo", zbog koje je otišao u Holivud i Kanadu, gde se serija snima.

"Mustafa Golubović je veoma interesantan lik. Najbolje ću vam ga opisati ako kažem da je on naš Džejms Bond, prvi veliki špijun koji učestvuje u svim tim previranjima iz tog perioda. On je zaslužio seriju samo za sebe, pa mi je veliki gušt što igram takvu ulogu", Goran Bogdan.

Imate iskustva i s holivudskom produkcijom, igrate u seriji "Fargo"...- Predivno iskustvo, to je nešto ogromno, veće nego sve ovo naše. Ipak, u suštini sve je isto i ovde i tamo. Problemi su jednaki svugde. Oni imaju mnogo više para, ali se sve svede na isto. Svi se trude da naprave što bolji posao.

Gde je lepše, u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi...?- Sve ima svoje čari. Tamo je mnogo hladno, a ovde sam kao kod kuće. Srce mi je ovde, a tamo mi je lepo. Lagao bih ako bih rekao da nije. Beograd postaje moj grad. Kad dođem ovde, uživam. Eto, tamo je hladnije u svakom smislu, ogromna je to mašinerija, osećaš se zaista kao mali šraf... Ovde je toplije.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

Ko je bio Mustafa Golubić

Mustafa Golubić bio je revolucionar, sovetski obaveštajac i koordinator operativnih akcija Kominterne. U Solunu se sprijateljio sa pukovnikom Dragutinom Dimitrijevićem Apisom i na Solunskom procesu pripadnicima organizacije „Ujedinjenje ili smrt“, bio je svedok u korist Apisa. Izvestan broj „crnorukaca“ postaju, već 1. decembra 1918. godine, zakleti neprijatelji Kraljevine SHS. Najznačajniji među njima je Mustafa Golubić, koji se javno zakleo da će osvetiti ubistvo Apisa, Vulovića, Malobabića).

Blic/Lj. Tozev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track