LJUBAV POD VEDRIM NEBOM: Čuveni francuski sastav Nouvelle Vague stiže u Beograd!
Foto: Rod Maurice

24. jun

LJUBAV POD VEDRIM NEBOM: Čuveni francuski sastav Nouvelle Vague stiže u Beograd!

Pop kultura -

Iz evropske prestonice romatike i šansona dolaze nam miljenici beogradske publike. Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album “I Could Be Happy“ , nastupiće i u Beogradu u subotu 24.juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće “Muzička Cool Tura“

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Foto: Rod Maurice
Foto: Rod Maurice

Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Grupa NOUVELLE VAGUE je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom.

Foto: Rod Maurice
Foto: Rod Maurice

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio.

Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg će se u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

Od 13. maja prodaja karata po promotivnoj ceni od 1.490 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track