GLUMI KO RAMBO: Antonije Pušić u filmu Život po Moskriju
Foto: Aleksandar Kaluđerović/FDU

Vrh

GLUMI KO RAMBO: Antonije Pušić u filmu Život po Moskriju

Pop kultura -

Nisam previše razmišljao o svom liku. Moj motiv je bio da pomognem mladim ljudima. Uvek je lakše biti neko drugi nego tumačiti sebe, otkrio je muzičar

Antonije Pušić, poznatiji pod umetničkim imenom Rambo Amadeus, deo je glumačke ekipe filma „Život po Moskriju“, posvećenom srpskoj rep andergraund sceni. Muzičar je bez razmišljanja prihvatio poziv studenata druge godine filmske i TV produkcije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, na klasi profesora Milana Todorovića, da bude deo priče o legendarnom osnivaču grupe Prti Bi Dži Davoru Bobiću Moskriju, koji je preminuo 2005. godine. - Poznavao sam Moskrija. Upoznali smo se u Studentskom kulturnom centru. Pamtim ga kao prilično blagu osobu, koja se umnogome razlikovala od onoga što je prikazivala na sceni. Ideju autora u kojem se on vraća među žive smatram vrlo zanimljivom - otkrio je Rambo.

Foto Aleksandar Kaluđerović/FDU
Foto Aleksandar Kaluđerović/FDU

Muzički guru „Život po Moskriju“ je crna komedija u kojoj kontroverzni hiphoper Davor Bobić dolazi u Srbiju u telu desetogodišnjeg deteta, a njegov cilj je da osvoji kartu za raj tako što će svojim sledbenicima iz andergraunda, među kojima su dileri, šaneri, šmekeri i reperi, prikazati kuda vodi životni moto „Udri gudru na veselje“! - Studenti rade baš kao i gotovi profesionalci, rekao bih još preciznije, fokusiranije i brže. Film „Život po Moskriju“ je važan baš kao i svi studentski filmovi. Oni su uvek slobodniji, originalniji, zanimljiviji i poučniji od komercijalnih filmova, jer se prilikom njihove izrade ne razmišlja o zaradi - kaže muzičar. Rambo igra ulogu muzičkog gurua, koja je veoma specifična i daje filmu osvežavajuću notu. - Nisam previše razmišljao o svom liku. Moj motiv je bio da pomognem studentima - iskren je Rambo.

Glumi i Skaj Vikler Pevaču ovo nije prvo pojavljivanje na filmu, a debitovao je daleke 1984. u čuvenoj „Top listi nadrealista“. - Uvek je lakše glumiti nekog drugog, a ne sebe - zaključuje crnogorski umetnik. Reditelj „Život po Moskriju“ je Goran Nikolić, koji trenutno pohađa master studije režije na FDU, a u glavnim ulogama će se naći popularni glumci Petar Strugar, Vladimir Vučković (serija „Sinđelići“), Anđela Jovanović i Darko Ivić, ali i osmogodišnji Andrija Bošković, kome je pripala čast da igra ulogu Moskrija! Pored Ramba, od zvezda iz sveta muzike u filmu se pojavljuju Skaj Vikler i Škabo. Da li Rambo zaista glumi bolje od Ramba, videćemo nakon premijere 3. juna na FDU. LJUBOMIR RADANOV

Debi na velikom platnu IGRAO KOD DRAGANE MIRKOVIĆ Antonije Pušić je najveću ulogu na filmu ostvario devedesetih u ostvarenju „Slatko od snova“, koji je služio kao promocija Dragane Mirković. Ostaće upamćena njegova replika: „Svaka ejakulacija, nova informacija“, kao i reakcija pokojnog Bate Živojinovića kad sluša njegovu pesmu. - Ovo nije dobro... Ovo je teško sranje - rekao je Bata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track