SVAKA ČAST! Srpkinja pevala sa Hose Felisijanom u Štokholmu na dodeli kraljevske nagrade Stingu (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

SVAKA ČAST! Srpkinja pevala sa Hose Felisijanom u Štokholmu na dodeli kraljevske nagrade Stingu (VIDEO)

Pop kultura -

Jelena Krstić, koja od 2004 godine živi u Beču i radi kao „vokal couch“ i pevačica, pre nekoliko dana je, na dodeli prestižne muzičke nagrade Stingu, nastupala sa legendarnim Hose Felisijanom. Mlada Kovinka ističe da je „Polar prize Award“ manifestacija na kojoj svake godine u Štokholmu, švedski kraljevski bračni par dodeljuje prestižne muzičke nagrade po jednom svetskom muzičaru iz žanrova klasike, džeza i pop/roka.

– Prema opštoj oceni, reč je o jednoj od najprestižnijih muzičkih nagrada, za koju kažu da je u rangu sa Nobelovom. Ove godine laureati su džez saksofonista Wayne Shorrter i, za pop muziku Sting. U pripremi manifestacije, organizatori su pitali Stinga ko je osoba za koju želi da mu pročita “Citation Speech” i, po običaju, nešto odsvira, legendarni muzičar je poželeo da to bude Hose Felisijano.

foto: Privatna arhiva

– S obzirom da već izvesno vreme sarađujem sa Felisijanom, s kojim sam nedavno bila i na američkoj turneji, a pripremamo i duet za izdavačku kuću iz Los Angelesa, pripala mi je ta čast da s takvom legendom pred Stingom i švedskim zvanicama najvišeg ranga, uključujući i kraljevsku porodicu, izvedem pesmu “Living in the wolrd”, koju je Felisijano posvetio Stingu i poznatu kompoziciju “Every breath i take” – kaže devojka rođena u Kovinu.

Nakon spektakularnog izvođenja dve kompozicije, Hose Felisijano je održao govor u Stingovu čast, nakon čega je švedski kralj laureatu uručio nagradu, a Sting se u svom obraćanju zahvalio legendarnom gitaristi, za koga je istakao da je imao veliki uticaj na njegov razvoj kao pevača i instrumentaliste. Pevače je, osim sjajnog benda, pratila i švedska Kraljevska filharmonija.

foto: Privatna arhiva

– Ne mogu vam opisati taj osećaj sreće, biti na bini sa Hose Felisijanom, pevati Stingu, švedskoj kraljevskoj porodici i svetskom muzičkom kremu u publici, među kojima su bili i menadžer i producent Mika Džegera, Gregory Poter, Stingov menadžer i producent, kao i mnogi drugi. To je nešto je o čemu sam sanjala celog života, dok sam vredno radila – kaže Jelena Krstić.

Ona ističe i da je verovala da će doći vreme kada će na velikoj sceni stajati s najvećim svetskim muzičarima.

– Otkriću vam tajnu.. Dok sam pevala, sve vreme sam u sebi zahvaljivala Gospodu na tom neverovatnom daru, ali sam istovremeno svesna da su me vera, zahvalnost, upornost i rad na sebi doveli tu gde jesam.

Jelena radi i na svom solo projektu, a srpski mediji su o njoj pisali pre nekoliko godina, kada je iz publike izašla na binu, tokom bečkog koncerta Tonija Cetinskog i sjajnim pevanjem oduševila renomiranog hrvatskog izvođača, ali i nedavno, kada je sa ocem Simom Simićem, u televizijskoj emisiji „Nikad nije kasno“, maestralno otpevala duet „Cose Della Vita“, o kom je brujao ceo region.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track