TOM HARDI SNIMA FILM O RATU U BOSNI I HERCEGOVINI: To je osetljiva i brutalna priča!
Foto: Profimedia

POGODILA GA PRIČA

TOM HARDI SNIMA FILM O RATU U BOSNI I HERCEGOVINI: To je osetljiva i brutalna priča!

Pop kultura -

Glumac Tom Hardi će producirati i glumiti u filmu o ratu u Bosni i Hercegovini. Film pod nazivom "My War Gone By, I Miss It So" je baziran na istoimenoj knjizi iz 1999. godine koju je napisao Entoni Lojd, engleski novinar i ratni dopisnik. Film će režirati, ali i producirati Gevin O'Konor i Skot LaStaiti.

"My War Gone By, I Miss It So" je Lojdov lični iskaz o ratu u BiH, kao i njegovo naizmenično iskustvo između onoga što je doživeo u BiH i lične refleksije vremena koje je proveo u britanskoj vojsci, razvodu roditelja, otuđenju od oca i zavisnosti od heroina.

"My War Gone By je brutalna, ali i osetljiva priča koja se bavi i zavisnošću i iskustvom rata'", rekao je Hardi.

"Pogodio me je Entonijev rad i njegove reči, iskustvo, i za mene je to jedan važan glas i knjiga", dodao je. Lojd je napustio Englesku kada je imao 26 godina kako bi dokumentovao rat u BiH, gde je svedočio strahotama koje su se događale.

"Entonijevi memoari su bili 'ljubav na prvi pogled'. To je portret rata kakav nikada ranije nisam pročitao", rekao je O'Konor.

"Lična borba zavisnika od heroina koji izveštava sa linije fronta u Bosni, najkrvavijeg sukoba kakvog Evropa nije imala još od Drugog svetskog rata. On koristi adrenalin iz rata kako bi se borio protiv zavisnosti od droge. Osećam se privilegovano i čast mi je što imam priliku da donesem ovu knjigu u bioskope", istakao je O'Konor.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Variety, Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track