PROŠLO JE 40 GODINA OD SMRTI KRALJA ROKENROLA: Elvis Prisli je pred kraj života pio 60 pilula dnevno, a zbog viška kilograma se izobličio!
Foto: Profimedia

SEĆANJE NA LEGENDU

PROŠLO JE 40 GODINA OD SMRTI KRALJA ROKENROLA: Elvis Prisli je pred kraj života pio 60 pilula dnevno, a zbog viška kilograma se izobličio!

Pop kultura -

Elvis Prisli preminuo je na današnji dan 1977. godine. Legendarni pevač imao je 42 godine kada ga je mrtvog na podu kupatila pronašla tadašnja verenica Džindžer Alden.

Kao uzrok smrti navodi se srčani udar, do kojeg je dovela smrtonosna kombinaciju lekova i alkohola. Njegova smrt potresla je milione obožavatelja širom sveta. Miljenik žena čije pjesme se i danas slušaju, zadnjih godina života borio se s raznim zavisnostima, a često je posećivao i doktore zbog problema sa jetrom, glaukomom, srčanih problema, sistema za varenje.

A post shared by Elvis Presley (@elvis) on

Od njegove smrti prošlo je 40 godina, a njegova bivša supruga Prisila (72) i ćerka Lisa Meri (49) odale su mu počast tako što su u ime njegovih obožavatelja zapalile sveće na njegovom imanju "Grejslend".

O životu sa kraljem rokenrola Prisila je progovorila i u jednom intervjuu:

A post shared by Elvis Presley (@elvis) on

"Nisam ga videla kao filmsku zvezdu i pevača za kojim luduju žene. Bila sam pored njega u nekim od najtežih životnih trenutaka. Otvorio mi je srce bezbroj puta" prisetila se Prisila. Za Elvisa se udala 1967., a rastali su se već 1973., samo četiri godine pre njegove smrti.

A post shared by Elvis Presley (@elvis) on

Samo nekoliko dana pre nego što je napustio svet, njegovi obožavatelji saznali su za njegovu zavisnost od droge i to zbog izlaska knjige "Elvis: Šta se desilo?", koju su napisali njegovi telohranitelji koji su mu u jednom trenutku života bili najbliži. Kako su istakli, muzičara su četiri godine molili da se prijavi na lečenje, jer su se plašili da će ga baš to koštati života. Naime, Elvis je dnevno pio 60 pilula na dan, a pred kraj života težio je i 160 kilograma. Knjigu koju su napisali telohranitelji, pevač je video šest meseci pre nego što je izdata, što mu je slomilo srce. Pokušao je učiniti sve da knjiga ne izađe u javnost, čak je nudio i novac izdavačima, no bezuspešno.

A post shared by Elvis Presley (@elvis) on

Osećao se osramoćeno kao da su ga bivši zaposlenici izdali, a činjenica da je imao zakazanu turneju samo nekoliko dana nakon što je knjiga dospela u ruke njegovih fanova, poprilično ga je zastrašila. Bilo je to za njega više nego što je mogao podneti. Samo nekoliko sati pre nego što se zaputio u Portland, prvi deo svoje turneje, preminuo je.

Kurir.rs/100posto.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track