KRITIKA HVALI BJELOGRLIĆA: „Senke nad Balkanom“ su najbolja TV serija
Foto: Marina Lopičić

SARAJEVO

KRITIKA HVALI BJELOGRLIĆA: „Senke nad Balkanom“ su najbolja TV serija

Pop kultura -

U Sarajevu, na najvećem regionalnom filmskom festivalu, premijerno je prikazana prva epizoda nove serije Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“, i već je objavljena i prva kritika.

- U najkraćem, na osnovu prikazanog pilota od 80 minuta, „Senke“ su najbolji srpski TV igrani uradak u 21. veku. Ubedljivo. Sve ono što obično zameram srpskim serijama je ovog puta izbegnuto. Nema razvlačenja scena i nabijanja minutaže, produkcija je na nivou i ovo parče priče se završava uz prasak (i kotrljanje glave) na najzanimljivijem mestu, a ne potpuno proizvoljno, kao u gotovo svim domaćim serijama - piše Đorđe Bajić.

Kritičar koji tekstove objavljuje za sajt Filmskog centra Srbije posebno hvali glumce.

- Likova je puno, ali ne smeta, pošto su zanimljivi. Odlični su, čak i oni koje obično ne volim da gledam ovde su na visini zadatka. Posebno su mi se dopali Rusi, koji su osvežili podelu (Nikolaj Šestak je hit), kao i kraća, ali veoma upečatljiva pojavljivanja Jovane Stojiljković, Tamare Krcunović i Viktora Savića. Miloš Timotijević je superkul, a ova serija mu omogućava da to i pokaže. Da ne dužim, pošto bih mogao da pišem do sutra... Veoma sam zadovoljan. Veoma. I jedva čekam da ostatak vidim na malom ekranu - zaključio je kritičar.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track