KATARINA RADIVOJEVIĆ RAZOČARANA ŠTO JE NEMA NA FILMU: Nisam zarđala, ali me niko neće
Foto: Zorana Jevtić

NA CRNOJ LISTI

KATARINA RADIVOJEVIĆ RAZOČARANA ŠTO JE NEMA NA FILMU: Nisam zarđala, ali me niko neće

Pop kultura -

Radivojevićeva smatra da ju je neko precrtao iz srpske kinematografije posle uloge u „Čarlstonu za Ognjenku“, ali ne zna razlog za to

Katarina Radivojević je posle dužeg vremena stigla u Srbiju kako bi snimila svoje scene za seriju „Ubice mog oca“, u kojoj ima vrlo zapaženu ulogu tužiteljke Marije Radenković. Glumica, koja ima veoma uspešne role u domaćoj kinematografiji, već duže vreme gradi karijeru u Americi, a na srpskom filmu je nije bilo skoro deceniju.

- Evo, ni ja dosad nisam shvatila da je prošlo toliko godina, ali u pravu ste. To ćete morati da pitate ljude koji bi trebalo da mi nude posao. Volela bih da me ima u našim filmovima, ne bi mi bio problem da dođem jednom godišnje da snimam u Srbiji. Nisam zarđala, znam da glumim, nisam odustala od posla, ali prosto ne dobijam ponude.

foto: Promo

Ko je kriv za to što si precrtana?

- Precrtana nakon uloge u filmu „Čarlston za Ognjenku“, ne znam? Mislim da bi bilo bolje da pitate ljude koji o tome odlučuju kada budete radili intervjue s njima. Kriva sam i ja, nisam bila prisutna.

Jesi li dobijala pozive za kastinge?

- Ne. I nemam problem da se pojavim na kastingu. Ja sam i za seriju „Ubice mog oca“ išla na kasting i tako sam dobila ulogu.

Šta će se dešavati s tvojim likom u „Ubicama“?

- I dalje se borim za svog muškarca, svim ženskim sredstvima, a u ovom slučaju to je trudnoća. Mislim da nije fer da vam otkrivam previše detalja (smeh).

Inspektor Aleksandar Jakovljević, koga glumi Vuk Kostić, mora da bira između dve devojke. Da li si ti privatno bila u sličnoj situaciji?

- Nisam imala takav problem. U životu sam uvek znala šta hoću, tako je bilo i kad su partneri u pitanju. Znam koju osobu želim i za nju se borim. Ali ne po svaku cenu.

A da li se dešavalo da neku ulogu želiš, a da je ne dobiješ?

- Bilo je takvih slučajeva. Evo, sad sam bila na čekanju za jednu ulogu u Americi, nas dve smo ostale do kraja od mnogo glumica koje su bile na kastingu. Čak su mi bukirali termine kad moram da budem slobodna za snimanje i na kraju sam ispala. To nije prvi put, već su mi se takve stvari dešavale. Vrlo su stresne takve situacije, jer glumac već uđe u ulogu, priprema se za snimanje i onda vam jave da su se odlučili za drugu opciju. Ali nema veze. Drago mi je što imam naviku da dobijam uloge na kastingu, a ne tako što reditelje zovem telefonom.

Šta misliš, kako je došlo do ogromnog uspeha „Ubica“?

- Drago mi je što je jedan građanski žanr, ako možemo tako da ga nazovemo, dobro prošao u Srbiji u trenutku kada se građanska klasa u potpunosti izgubila. Publika je želela nešto novo, nešto što liči na Holivud ili na švedske serije, na domaćem jeziku sa dobrom glumom i to je možda razlog uspeha serije.

Priča se da je uloga Zone bila namenjena Slobodi Mićalović, a ne tebi.

- Ja ne znam za to. Zašto je onda nije dobila ako je njoj bila namenjena? Nas dve smo zajedno bile na kastingu, prijateljice smo s klase. Očigledno je da je odluka reditelja bila vrlo uspešna i na mestu, to potvrđuje uspeh filma.

foto: Damir Dervišagić

Nova rola

U POZORIŠTU S NINOM SENIČAR

Hoćeš li imati neku novu ulogu u pozorištu?

- Da. Svake godine se trudim da imam bar jednu novu predstavu. Ne zbog biografije nego zbog glumačkog treninga. Spremam predstavu sa Ninom Seničar u Americi, sa piscem Goranom Milenkovićem.

Kurir / I. ERCEGOVČEVIĆ - LJ. RADANOV

Foto: Zorana Jevtić, Promo, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track