BAVLJENJE GLUMOM JE PRIVILEGIJA: Igor Đorđević nagrađen za ulogu Kočića!
Foto: Damir Dervišagić

Filmski susreti

BAVLJENJE GLUMOM JE PRIVILEGIJA: Igor Đorđević nagrađen za ulogu Kočića!

Pop kultura -

Niška publika izabrala je za glumca četvrte večeri Filmskih susreta - Igora Đorđevića.

Priznanje koje ga svrstava među one koji konkurišu za najboljeg glumca festivala pripalo mu je za ulogu Petra Kočića u filmu Gorana Markovića „Slepi putnik na brodu ludaka“.

Đorđević kaže da je tek u Nišu prvi put video kako priča scenariste Vuleta Žurića komunicira s publikom.

- Napravili smo dobar film, što je gotovo nemoguće. „Slepi putnik“ je još jedan dokaz da je bavljenje glumom privilegija. Nijedna druga profesija vam ne dopušta da toliko postanete drugi čovek, da odživite najintimnije delove nekog, nekad je to neki sitan čovek, recimo neki ubica, a nekad neko kao Petar Kočić. Zato kažem da volim svoj posao i da sam privilegovan jer ne postoji nijedna druga umetnost koja toliko traži od umetnika kao što je gluma - poručio je Igor.

Komentarišući umetnički doživljaj Petra Kočića, glumac ističe da je igrao „ostatke velikog čoveka“, ali da je tumačenje njegovog lika s druge strane bilo i obrada nekih univerzalnih tema.

- Uživao sam da ga glumim jer je reč o beskompromisnoj ličnosti, istinskom rodoljupcu i velikom umetniku. Međutim, te osobine su ga sagorele i zato je tako rano napustio ovaj svet - ocenio je glumac.

Kurir / D. K.

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track