SNIMA SE FILM AMBASADA: Rusi digli kola u vazduh
Foto: Promo

Strah i trepet na ulicama Novog Sada

SNIMA SE FILM AMBASADA: Rusi digli kola u vazduh

Pop kultura -

Reditelj Artem Aksenenko trenutno u Srbiji snima film „Ambasada“, u kome igraju Ivan Mihailović, Stojan Đorđević i Mateja Popović

Jaka eksplozija zatresla je prozore u ulicama u centru Novog Sada. Građani su izašli napolje i imali su šta da vide: dim, vatrogasci na sve strane, vrisci uplašenih devojaka.

- Kola su dignuta u vazduh, izgleda da ima povređenih - viknuo je jedan momak drugom, ali ono što je iznenadilo Novosađane jeste to što su svi govorili na tečnom ruskom. Ubrzo je zatečenim prolaznicima i stanarima prišla devojka koja im je rekla da nema razloga za strah i da je u toku snimanje kadra za ruski film.

foto: Promo

Kako smo kasnije saznali, radi se o ostvarenju „Ambasada“ reditelja Artema Aksenenka, a jedan od organizatora je i producentska kuća „Arhangel studio“ iz Beograda, koju su osnovali Miloš Biković i Miodrag Radonjić kako bi promovisali kulturnu vezu između Rusije i Srbije preko kinematografskih i televizijskih ostvarenja. Ruskim glumcima asistira i domaća ekipa, u kojoj su, pored Radonjića, Ivan Mihailović, Stojan Đorđević i Mateja Popović.

Pored Novog Sada, i Beograd je poslednjih nekoliko godina postao atraktivno mesto za strane producente, te više nije neobično da se na ulicama čuje „Pazi, snimamo“ na ruskom, nemačkom ili nekom drugom jeziku.

foto: Promo

Na projektu „Ambasada“ su angažovani glumci uglavnom iz Rusije - Vitali Kiščenko, Viktorija Tolstoganova, Anton Kuznjecov, Ekatarina Volkova i Aleksandar Veršinin.

Kurir / M. C.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track