SPREMITE SE ZA FESTIVAL: U Pančevo stiže 70 filmova iz sveta
Foto: Promo

Hrvati otvaraju festival

SPREMITE SE ZA FESTIVAL: U Pančevo stiže 70 filmova iz sveta

Pop kultura -

Do 10. septembra biće prikazano oko 70 ostvarenja iz različitih delova sveta.

Pančevo film festival, četvrti po redu, biće otvoren u Dvorani Kulturnog centra sutra, kada će publika moći da pogleda prvenac hrvatske rediteljke Hane Jušić „Ne gledaj mi u pijat“ i tri dokumentarna filma Nikolausa Gejrhaltera, koji je jedan od najcenjenijih i najnagrađivanijih evropskih dokumentarista.

Do 10. septembra biće prikazano oko 70 ostvarenja iz različitih delova sveta, a program je podeljen na takmičarske i revijalne, autorske i tematske segmente i retrospektivu filmova Gejrhaltera.

foto: Promo

U okviru glavne selekcije za nagradu Svetionik takmičiće se osam dugometražnih filmova, među kojima i film „Kratki izlet“ hrvatskog reditelja Igora Bezinovića, koji je dobitnik Zlatne arene za najbolji film Pulskog festivala.

- Glavna misija festivala je da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da prisustvom mladih talentovanih autora na festivalu promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika - kažu organizatori.

Festival će zatvoriti domaći film „Rekvijem za gospođu J.“ u režiji Bojana Vuletića, a ulaz na sve filmske projekcije i prateće programe tokom festivala je besplatan.

Kurir / M. C.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track