PET PREMIJERA U BOŠKU BUHI: U novu sezonu kao beskućnici
Foto: Zorana Jevtić

Vredni

PET PREMIJERA U BOŠKU BUHI: U novu sezonu kao beskućnici

Pop kultura -

Do kraja 2017. godine u planu je čuveni Labišov vodvilj „Florentinski šešir“, koji će režirati Darijan Mihajlović

Pozorište „Boško Buha“ novu sezonu će otvoriti komedijom „Pošteni provalnik“, čiji je autor nobelovac Dario Fo, u režiji Milana Karadžića.

Kao i u svojim drugim delima, i u ovoj farsi - vodvilju Dario Fo na duhovit i pronicljiv način, u prvi plan stavlja licemerje i pokvarenost društva u kome najpošteniji od svih ispada jedan - provalnik!

U predstavi igraju Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Borka Tomović, Katarina Marković, Nemanja Oliverić i Aleksandra Tomić. Premijera je zakazana za 13. oktobar, na Dan pozorišta „Boško Buha“ - datum koji je inače i godišnjica smrti velikog pisca.

Do kraja 2017. godine u planu je čuveni Labišov vodvilj „Florentinski šešir“, koji će režirati Darijan Mihajlović. Ova urnebesna farsa je komad koji je stvorio svog autora Labiša. Pokazuje veliku virtuoznost pisca i njegov istančan smisao za društvenu kritiku, a u njemu će igrati ansambl „Buhe“ predvođen Dejanom Lutkićem.

U 2018. planirane su tri predstave za decu, koja su i najznačajnija publika kojoj se naše pozorište obraća. I ovu sezonu „Buha“ će provesti van svoje matične scene, gostujući na sceni „Aleksandar Popović“ u UK „Vuk Stefanović Karadžić“, budući da radovi na rekonstrukciji pozorišta još nisu okončani. Zahvaljujemo na ljubaznosti našim domaćinima i ulaganju dodatnog napora u organizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track