TIHOMIR TIKA STANIĆ ZA KURIR: Počeo sam da živim život inspektora Marjanovića
Foto: Danilo Krša

Glumac o ulozi u seriji „Ubice mog oca“

TIHOMIR TIKA STANIĆ ZA KURIR: Počeo sam da živim život inspektora Marjanovića

Pop kultura -

Nadam se da ću imati sreće da ostanem i u trećoj sezoni. Toliko sam zavoleo svoj lik da sam i privatno počeo da se ponašam kao Marjanović, objašnjava glumac

Tihomir Stanić ovih dana nema trenutka odmora jer se polako približava i poslednja klapa u novoj sezoni popularne serije „Ubice mog oca“, a nedavno je završio i snimanje serije „Psi laju, vetar nosi“.

Tiku smo ipak uspeli da uhvatimo kad je za slobodan dan uživao u vinogradima vinarije „Čoka“ sa svojim prijateljem, kolegom i imenjakom Tihomirom Arsićem. O tome šta nas očekuje u predstojećim epizodama, kaže, ne sme mnogo.

- Ne mogu vam otkriti šta donosi nova sezona. Biće ubistva, biće posla za Marjanovića, mnogo toga se već polemiše, ali ne smem ništa da vam kažem, osim da će biti veoma uzbudljivo. Nadam se da ću imati sreće da ostanem i u trećoj sezoni. Toliko sam zavoleo svoj lik i uživeo se u njega da sam i privatno počeo tako da se ponašam. Potpuno sam se se uneo u lik Marjanovića - kaže Tika i, pozdravljajući svog kolegu Arsića, dodaje:

- On je tu da bi pio za obojicu. Ja ću da mirišem i probam grožđe. Ne pijem već dugo. Čovek sam slabog karaktera i ovako mi je mnogo bolje - bistrog uma. Zato se nikad nisam ni drogirao. Čistog uma je sve intenzivnije, svaka emocija, i radost i tuga. Gluma nikad nije bila boemska. Taj utisak koji javnost ima o glumcima nije tačan - ističe Tika.

Stanić dodaje da gluma zahteva budnost, upornost i preciznost, a da to nije mogao dok je imao problem s pićem.

- To samo trezan mogu imati. Čim izađete na scenu, morate biti prisutni. Ako zakasnite sekund, zakasnili ste život. Da bi se čovek bavio ovom profesijom, mora psihički da bude spreman. Ipak, pažnju medija privlače često oni koji ne rade i baš žive boemski. Izgube se u tome. Ja sam prošao kroz tu fazu - privlačenja pažnje medija porocima. Insistirao sam na njima da bih bio zanimljiv publici. Ali sad se trudim da sam kao glumac dovoljno zanimljiv - iskren je Stanić.

Mona Cukić

foto: Danilo Krša

O imenjaku

ARSIĆA VRAĆAM U POZORIŠTE

Tiku Arsića i Tiku Stanića često mešaju, mogu knjigu o tome da napišu, kako sami kažu, pa su zbog toga odlučili da stanu zajedno na scenu.

- Palo mi je na um da uradimo nešto zajedno. Duodramu. Ima jedan tekst, „Beket“, u predstavi su igrali Lorens Olivije i Entoni Kvin, a na filmu šezdesetih Ričard Barton i Piter O‘Tul. To su dva prijatelja koja zastupaju različite politike. Mislim da će biti baš zanimljivo da nas publika vidi zajedno na sceni, jer nas toliko mešaju. Ima jedna anegdota, kad nam se dogodilo da nam je i život bio ugrožen i da smo ga spasavali, al‘ ne bih smeo ništa više od toga da vam kažem. Usvojili smo princip da, kad uradimo nešto čime se ne ponosimo, onda kažemo to je onaj drugi - kroz osmeh će Stanić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track