EMI NAGRADE: Sluškinjina priča i Nevine laži pokupile najviše priznanja!
Foto: EPA/Nina Prommer

Održana 69. dodela Emi nagrada u Los Anđelesu

EMI NAGRADE: Sluškinjina priča i Nevine laži pokupile najviše priznanja!

Pop kultura -

„Igra prestola“, serija koja je prošle godine bila favorit, ovog puta bez nominacija jer se sedma sezona nije emitovala u razmatranom periodu

Serije „Sluškinjina priča“ i „Nevine laži“ imale su najviše osvojenih nagrada, čak pet, na 69. dodeli Emija, koja je održana u nedelju.

„Sluškinjina priča“ nagrađena je za najbolju dramu, scenario (Brus Miler), režiju (Rid Morano), glavnu (Elizabet Mos) i sporednu glumicu (En Daud).

Najbolja mini-serija

„Nevine laži“ odnele su priznanja za najbolju mini-seriju, glavnu glumicu (Nikol Kidman), sporednu glumicu (Lora Dern), sporednog glumca (Aleksandar Skarsgard) i režiju (Žan-Mark Vale).

- Moć televizije nas je zadivila i omogućila nam da uđemo u vaše dnevne sobe, ali koliko god da serija ima svoje zabavne momente, ona se bavi i nekim važnim pitanjima - rekla je Nikol Kidman.

foto: EPA/Nina Prommer

Džulija Luj-Drajfus osvojila je nagradu za najbolju glumicu u komediji za lik Seline Majer u „Potpredsednici“, dok je Sterling K. Braun, najbolji glavni glumac u seriji „To smo mi“, postao prvi Afroamerikanac koji je pobedio u glumačkoj kategoriji u poslednje skoro dve decenije.

„Tvin Piks“ ispao

„Igra prestola“ prošle godine bila je apsolutni pobednik, međutim, ovog puta sedma sezona nije bila u konkurenciji jer nije emitovana u periodu za koji su razmatrane ovogodišnje nominacije (1. jun 2016 - 31. maj 2017). Isto važi i za „Tvin Piks: Povratak“.

foto: EPA/Nina Prommer

Nagrađen za imitaciju

ALEK BOLDVIN KAO DONALD TRAMP

Prestižna nagrada pripala je i Aleku Boldvinu u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsednika SAD Donalda Trampa u emisiji „Subotom uveče uživo“.

U ovom šou-programu u imitaciji Hilari Klinton i Donalda Trampa njihove uloge zauzeli su Kejt Mekinon i Alek Boldvin. Boldvin je verno preneo ulogu Trampa da se on osetio ugroženim, te je glumca nazvao lošim imitatorom i zahtevao ukidanje šoua. Boldvinu to nije bila prepreka da i u avgustu ponovi imitaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track