OVAKO IZGLEDA JEDAN DAN PLEJBOJ ZEČICE: Evo šta su morale da rade, koliko su zarađivale i da li će dobiti šta posle Hefnerove smrti
Foto: Reuters

detalji koje sigurno niste znali

OVAKO IZGLEDA JEDAN DAN PLEJBOJ ZEČICE: Evo šta su morale da rade, koliko su zarađivale i da li će dobiti šta posle Hefnerove smrti

Pop kultura -

Zečice su zaštitni znak Plejboja, još od otvaranja prvog noćnog kluba davne 1960. godine. U početku su to bile mlade žene koje su radile kao osoblje u Plejboj klubovima, a evo šta su sve morale da trpe.

Od 1960. do 1986. godine otvoreno je više od 40 klubova, kao i nekoliko kazina u Engleskoj i na Bahamima. Kako bi postale zečice, devojke moraju da prođu audiciju. Od samog početka do danas, pravila su se mnogo promenila. Sličan kriterijum je važio i za Hefnerove devojke koje su živele sa njim u Plejboj palati. Ideju da se devojke oslovljavaju kao zečice, Hefner je dobio po sećanju na restoran u kome je kao student često večerao.

Devojke su morale da poštuju stroga pravila. Bile bi otpuštene ukoliko bi započele vezu sa neki od kolega ili gostiju. Bilo im je zabranjeno da piju alkohol i žvaću žvake dok su na poslu. "Mama zečica" je bila zadužena za kontrolu devojaka u klubovima i bila je nešto poput menadžera. Devojke su svima u klubu morale da se javljaju na zabavan i saradljiv način.

foto: Reuters

Neka od najvažnijih pravila odnosila su se na izgled zečica. Kostimi su morali da se nose ponosno i lepo. Ruž za usne je morao da bude jarkih boja kako ne bi izgledao bledo i isprano. Perike su bile poželjne, čarape su se čuvale u frižideru nakon nošenja; nokti su morali da budu nalakirani, a nakit je bio strogo zabrenjen i devojke su mogle da nose samo manžetne koje idu uz kostim.

Posao je zahtevao da devojke hodaju u visokim štiklama satima. Imale su različite načine kako su se borile sa bolom, čak su i masirale stopala kotrljajući flašu koka kole.

Mogle su da zarade više tako što bi radile dodatne smene, privatne žurke ili pomagale menadžmentu. U isto vreme, mogle su da budu kažnjene ako bi im ormarić bio neuredan, ako kasne ili ne održavaju svoj pufnasti repić. Jedna od devojaka otkrila je da su morale da budu na poslu sat vremena ranije kako bi se same našminkale i sredile i taj prekovremeni rad im nije bio plaćen.

Novinarka Glorija Stejnem je odlučila da se zaposli kao zečica i bude na tajnom zadatku. Otkrila je da se devojke suočavaju sa nekim problematičnim uslovima za rad i da nije sve onako kako Hju Hefner kaže.

Danas se termin "zečica" koristi najviše kako bi opisao neku od Hefnerovih devojaka. One su nedeljno dobijale platu od 1.000 dolara, operaciju uvećanja grudi, sobu u Plejboj palati i besplatno ređivanje kose.

Nijedna od njegovih devojaka neće naslediti ništa nakon njegove smrti. Čak će i njegova žena dobiti samo sredstva kojima će moći da se izdržava i ništa više, jer je to bila jedna od klauzula u predbračnom ugovoru koji su potpisali.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hju Hefner - čovek koji ne ide u raj jer je već ŽIVEO U NJEMU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track