ODRŽAN SPEKTAKULARNI FESTIVAL ZLATNI KESTEN: Marija Jovanović pobrala sve simpatije!
Foto: Printskrin Youtube

PREDSTAVNICA BIH ODUŠEVILA

ODRŽAN SPEKTAKULARNI FESTIVAL ZLATNI KESTEN: Marija Jovanović pobrala sve simpatije!

Pop kultura -

Festival "Zlatni kesten", koji je ujedno i jedan od najomiljenijih festivala u Bugarskoj, održan je u Petriču proteklog vikenda. Organizatori sa puno hvale pričaju o ovom spektaklu, sa posebnim osvrtom na učesnike iz regiona.

Iliana Popova, zamenik gradonačelnika Petriča, ističe da se upravo na ovom festivalu rađaju najveća muzička imena.

""Bez želje da umanjim velika imena koji su učestvovala u pripremi, žiri, ili same učesnike, želim da da naglasia činjenicu da "Zlatni kesten" prvenstveno ima za cilj da promoviše nove bugarske pesme i njihove kompozitore, tekstopisce i izvođače. Zapravo, ovo je nešto što vrlo malo festivala trenutno nudi u Bugarskoj. "Zlatni Kesten" promoviše originalnu pesmu, veoma je popularan, i opravdano zaslužuje poštovanje umetnika. Daću vam jedan primer iz prošle godine - izvođač koji je dobio nagradu u 2016. Radko Petkov, kasnije je bio pobednik i veoma popularnog muzičkog formata na nacionalnoj televiziji"", rekla je Popova.

Pored bugarskih, ove godine predstavili su se i učesnici iz zemalja regiona: Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke...

Zapažen nastup i nagradu za najveći hit festivala “Zlatni kesten”, kao i simpatije publike odnela je mlada Marija Jovanović,predstavnica Bosne i Hercegovine.

foto: Printskrin Youtube

Da li ste očekivali ovakav uspeh?

"Iskreno, ne. Priželjkivala jesam, ali, bila sam svesna konkurencije i veličine ovog festivala. Moja želja je bila tek da se predstavim publici", skromna je Marija Jovanović.

Kako ste reagovali kada su vas pozvali sa bine da primite nagradu za "Najveći hit festivala"?

"Neopisiv osećaj. Zaista ne znam kako da opišem radost i ushićenje koje me je u tom trenutku preplavilo.. Predstaviti se pred toliko dobrih i kvalitetnih učesnika, pred ogromnom publikom, i još biti nagrađen", neopisiv osećaj, kaže Maija i dodaje:

"Zahvaljujem se bugarskom narodu na ukazanoj časti. Nadam se da ću uskoro biti u prilici da im se zahvalim i novim hitom!"

foto: Printskrin Youtube

(Kurir.rs//Novosti/Fokus)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track