(FOTO) SEĆATE LI SE DEVOJKE BANETA BUMBARA? Popularna Goca iz serije Grlom u jagode danas ima 61 godinu! Ne biste je prepoznali!
Foto: Printscreen YT

NEKAD I SAD

(FOTO) SEĆATE LI SE DEVOJKE BANETA BUMBARA? Popularna Goca iz serije Grlom u jagode danas ima 61 godinu! Ne biste je prepoznali!

Pop kultura -

Mnoge generacije odrastale su uz čuvenog Baneta Bumbara i njegove doživljaje iz srednjoškolskih dana. Samo jednu ženu glumac Branko Cvejić uspeo je da osvoji i to Gordanu Marić koja danas ima 61 godinu, ali je i dalje aktivna u svetu kinemtografije.

Tumačila je brojne likove u serijama “Drugarica ministarka”, “Osvajanje sreće” i “Bolji život”, ali ostala je upamćena po ulozi Goce iz serije “Grlom u jagode”. Danas je profesroska na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a više nemamo prilike da je vidimo na malim ekranima. Kada su je upitali zašto vas nema među brojnim kolegama na filmskom platnu, ona je poručila:

"Volela bih da snimam, ali ne znam zašto me ne zovu. Ne mogu da me se sete ili nemaju potrebe. Svejedno, posvećena sam profesorskom poslu, teatrologiji, doktorskom radu", rekla je nedavno u jednom intervjuu. Na pitanje, kako se priseća trenutka kada je kao tinejdžerka sa velikanima Jugoslovenskog glumišta glumila u kultnoj seriji, ona je poručila:

foto: Nebojša Mandić

"Serija je snimana 1975. godine, a šest meseci trajale su pripreme. To je umetnička istina i ne zna se ko je u njoj bio bolji. Trudili smo se da izgleda dokumentarno, kao da se ne glumi, a bio je u pitanju visokoprofesionalni rad. Niti sam ja bila Goca, niti je Bane Cvejić bio Bane Bumbar, imali smo svoje privatne živote", rekla je tom prilikom glumica.

Verovatno da je ne bi prepoznali kada bi je sreli na ulici, ali godine su učinile svoje. I sama potvrđuje činjenicu da su se današnje generacije u mnogome promenile i više nisu na one iz perioda sedamdesetih godina.

"To je vreme kad smo bili skromni i čestiti. Najvažnije nam je bilo to da budemo dobri ljudi i uspešni đaci. Mangupluci koji su se tada dešavali danas ne mogu na taj način da se ponove. Ali, odrastanje je uvek isto. I dalje ti lupa srce kad vidiš simpatiju i do pola noći razmišljaš da li je sad sa nekom drugom. Kobajagi danas su devojke lake, a momci zainteresovani samo za zabavu “na jedno veče”. To je glupost! Sve je pitanje srca i ljubavi. Razmišljanje o tome hoće li mi se javiti nikad neće izaći iz mode", rekla je u jednom intervjuu glumica.

foto: Printscreen YT

(Kurir.rs/Blic, Foto: Printscreen/YT, Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja